College voor Maintenance en Procestechniek

Kijk eens om je heen...

Bijna alles wat je ziet, komt uit de industrie: de stoel waar je op zit, de trommel waar je je lunch in mee neemt, de energydrank waar je straks een slok van neemt en je smartphone waar je heel de wereld op kunt bekijken. Alles is op een of andere manier ooit in een fabriek gemaakt.

Al die productieprocessen moeten soepel en betrouwbaar verlopen en daar zijn deskundige mensen voor nodig. Mensen die processen aansturen en bewaken, maar ook mensen die zorgen dat machines doen wat ze moeten doen door ze goed te onderhouden. Dit gebeurt binnen de (proces)industrie, maar bijvoorbeeld ook binnen energiebedrijven en ziekenhuizen. Het is daar namelijk ook belangrijk dat de technische processen nooit stil komen te staan.

Scalda College voor Maintenance en Procestechniek geeft je de kans in deze boeiende en uitdagende wereld te stappen  en jezelf te ontwikkelen en biedt praktijkgerichte opleidingen aan voor veelzijdig en verantwoordelijk  werk op verschillende niveaus. En wil je verder studeren? Onze niveau-4 opleidingen zijn een prima voorbereiding op het hbo.

Volg ons op Facebook!

Voordelen van het College voor Maintenance en Procestechniek

 • Praktijkgericht onderwijs
 • Zicht op een baan
 • Volop doorgroeimogelijkheden
 • Studeren in je eigen tempo
 • Vertrouwd onderwijs

Lees meer over onze voordelen

Proeffabriek

Verschillende techniekopleidingen van het College voor Maintenance en Procestechniek vinden plaats in de praktijkruimten in en rond de proeffabriek op locatie Vlietstraat in Terneuzen. In de proeffabriek wordt gewerkt met realistische installaties en programmatuur die ook in de bedrijven gebruikt worden.

Daarnaast wordt gewerkt aan de totstandkoming van het Centrum voor Toptechniek Terneuzen (CTT). Een samenwerkingsproject van de Zeeuws-Vlaamse scholen voor voortgezet onderwijs, Zeeuwse bedrijfsopleidingen en Scalda.

Het CTT wordt een “State of the Art” techniekcentrum waar studenten in een inspirerende, multimediale, high-tech leeromgeving voorbereid worden op een mooie toekomst in een technisch beroep.

 

 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Maintenance Engineer
  Tijdens mijn stage heb ik ervaren hoe leuk het is om storingen op te sporen en te verhelpen.
  Max Hein
  Maintenance Engineer
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Procesoperator C
  Je bent vrij om zelf je diensten in te delen, zolang aan het einde van de shift de werkzaamheden maar klaar zijn.
  Nadine van Geersdaele
  Procesoperator C

Een tijdje werken in het buitenland?

Bij Scalda vinden we het belangrijk dat jij de mogelijkheid krijgt een buitenlandervaring op te doen, wij noemen dat de BuitenlandXperience. En dat vinden wij niet alleen: zowel de Nederlandse als Europese overheid wil graag dat meer mbo-studenten een tijdje naar het buiten­land gaan. Een belangrijke reden hiervoor is dat de arbeids­markt steeds internationaler wordt en het dus heel goed mogelijk is dat je later bij een bedrijf terecht komt dat ook in het buitenland werkt. Een unieke ervaring dus, die een positieve bijdrage levert aan je ontwikkeling tot professional in de techniek en het staat ook nog eens prima op je CV!

Lees meer