Voordelen van het College voor Techniek en Design

Zes redenen om voor Scalda College voor Techniek en Design te kiezen:

Sterke band met het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij het College voor Techniek en Design. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt het College voor Techniek en Design voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.

Praktijkgericht onderwijs

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of –vrouw.

Zicht op een baan

Binnen de techniek zijn er veel kansen op uitdagend werk. Binnenkort zijn er – zeker in Zeeland- veel nieuwe vakkanjers nodig. Voor sommige opleidingen geldt zelfs dat je naar je eerste baan wordt begeleid. De kans op een leuke baan is erg groot. In de techniek en ICT kun je uitstekend carrière maken.

Volop doorgroeimogelijkheden

Bij het College voor Techniek en Design kun je allerlei opleidingen op niveau 2 en 3 volgen. Als je daarmee klaar bent, kun je doorstuderen voor een niveau 4 opleiding. Ook naar de hogeschool zijn er voor bepaalde opleidingen “doorlopende leerlijnen”. Vergeet ook niet dat je later – als je eenmaal aan het werk bent – voor een heleboel cursussen, trainingen of bijscholingen terecht kunt bij Scalda om verder te komen in je vak.

Studeren in je eigen tempo

Je studeert bij het College voor Techniek en Design in je eigen tempo. De doorstroom- en overstapmogelijkheden zijn uniek. Je kunt flexibel door de opleidingen heen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de opleiding doet die volledig past bij je mogelijkheden en interesses.

Vertrouwd onderwijs

Het College voor Techniek en Design werkt intensief samen met de scholen voor voortgezet onderwijs in Zeeland. Grote kans dat je dus al eens een keer bent komen kijken in Technum of daar op een andere manier meer informatie over hebt gekregen. Door de goede samenwerking met het voortgezet onderwijs kun je probleemloos starten.