College voor Vavo

Wil jij je diploma mavo, havo of vwo halen?

Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (vavo) biedt jou de kans om alsnog je diploma te halen.

Als je gezakt bent op het voortgezet onderwijs volg je bij ons in principe alleen de vakken waarvoor je een onvoldoende hebt gehaald. Ook is het mogelijk om je profielkeuze te verbeteren door je in te schrijven voor certificaten (alleen 18+ studenten). Je schrijft je dan alleen in voor de vakken waarvoor je interesse hebt. Dat kan van pas komen als je de aansluiting naar een vervolgopleiding wilt verbeteren


Zelfstandig studeren

Onze intensieve opleidingen hebben een hoog tempo waarbij een grote mate van zelfstandigheid, discipline en inzet vereist is. Onze betrokken en deskundige docenten leiden je op een efficiënte manier naar je diploma. Pak jij deze kans? Wij zien je graag bij Scalda College voor Vavo.

Open dagen

Maak tijdens de open dagen kennis met onze docenten en kom sfeer proeven.

  • Zaterdag 27 juni 2020 - 09.30 tot 11.30 uur (Ravensteijnweg 1 in Middelburg)
  • Dinsdag 30 juni 2020 - 16.00 tot 19.30 uur (Ravensteijnweg 1 in Middelburg en Vlietstraat 11a in Terneuzen)

Intake en aanmelden

Wil jij je aanmelden of weet je nog niet goed welke opleiding je gaat volgen, meld je dan sowieso aan. Je krijgt dan een uitnodiging voor een intakegesprek.

Wil je direct na de zomervakantie bij het College voor Vavo starten? Meld je zo snel mogelijk aan om nog op tijd voor een intakegesprek te worden uitgenodigd.

 

 

Het College voor Vavo (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) kent de opleidingen mavo (vmbo-t), havo en vwo. Alle opleidingen worden in Middelburg aangeboden; in Terneuzen alleen de mavo en de havo.

Je kunt kiezen voor het volgen van één of meerdere vakken. Voor ieder vak kun je een certificaat krijgen. Heb je voldoende certificaten, dan kun je deze inruilen voor een diploma. 

Het College voor Vavo stimuleert de student zelf verantwoordelijk te zijn voor de studieresultaten. We gaan ervan uit dat je niet alleen de lessen volgt, maar ook een groot aantal uren besteedt aan het verwerken van de leerstof; in de lessen, in het studiecentrum op school en thuis. Om je hierbij te helpen, krijgt iedere student een mentor toegewezen. De mentor houdt bij of je studie naar wens verloopt. Onze studiebegeleider kan je helpen bij het oplossen van studie- of andere problemen. Het doel is dat jij op een snelle en efficiënte manier de eindstreep haalt.

  • scalda drop
    De sfeer hier is erg goed. Heel volwassen eigenlijk. Er wordt van je verwacht veel verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken. Mijn klasgenoten en ik, we weten allemaal precies waar we het voor doen.
    Channa van Balen
    Havo Economie en Maatschappij

Contactinformatie

Bezoekadres Middelburg: 
Ravensteijnweg 1 
4337 PG Middelburg

Bezoekadres Terneuzen: 
Vlietstraat 11a
4535 HA Terneuzen

Postadres: Postbus 7018 
4330 GA Middelburg

0118 - 55 86 00