Actuele informatie over het coronavirus

In en om onze schoolgebouwen

Hier vind je de maatregelen die gelden op weg naar, rond en op onze locaties.

Wat je van Scalda mag verwachten:

 • Wij zorgen ervoor dat onze gebouwen en terreinen zijn ingericht en bewegwijzerd conform de geldende richtlijnen van de overheid/het RIVM.
 • We zorgen voor schoonmaak, ventilatie en voldoende hygiëne-producten.

Wat Scalda van jou verwacht:

Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals beschreven in deze beslisboom

Zelftesten

 • Het vrijwillige testbeleid wordt voortgezet. Je kunt gratis zelftesten bestellen via www.zelftestonderwijs.nl. Het testen is vrijwillig; je bent er niet toe verplicht. Door jezelf regelmatig te testen draag je bij aan de veiligheid van je medestudenten, docenten en anderen om je heen. Test jezelf tweemaal per week, preventief; dus ook wanneer je geen klachten hebt. Wanneer je corona-gerelateerde klachten hebt, is een zelftest niet voldoende. Je dient in dat geval thuis te blijven en je zo snel mogelijk te laten testen bij de GGD. Dat kan via rijksoverheid.nl.

Op weg naar Scalda

 • Reis wanneer je dat kunt met eigen vervoer. Als je een auto deelt met mensen die niet jouw huisgenoten zijn, draag dan een mondkapje. Als je geen eigen vervoer hebt, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Kom alleen naar school als je daar verwacht wordt. Kom niet vroeger en blijf niet langer dan nodig.

In onze onderwijsruimtes

 • Wanneer je in een lokaal of praktijkruimte op je plaats zit of staat, mag het mondkapje af.

Verplaatsing in het gebouw

 • Het dragen van mondkapjes/mondneusmaskers is verplicht wanneer je je binnen het gebouw verplaatst, ook wanneer je je verplaatst in de kantine.

Hygiënemaatregelen

 • Was meerdere keren per dag tenminste 20 seconden je handen. Doe dit in ieder geval voordat je een lokaal binnengaat, voor en na de pauze en na toiletbezoek.
 • Reinig je werkplek voor en na gebruik. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het bedieningspaneel van drankautomaten en printers.
 • Hoesten en niezen doe je in je elleboog.

 

Hoe gebruik je een mondkapje op de juiste manier?


 • Een mondkapje moet de neus, mond en kin bedekken. Een face shield/spatscherm/gelaatsmasker is geen alternatief voor een mondkapje, want deze bedekken de mond en neus niet volledig.
 • Een mondkapje gebruik je zo: Hier zie je hoe je een mondkapje correct gebruikt.

Gebruiksinstructie niet-medisch mondkapje

Vaccinatie

 • Uiteraard is het aan jou om te bepalen of je je wel of niet laat vaccineren, als je dat al niet hebt gedaan. Je hoeft niet te zeggen of je dat al dan niet hebt laten doen. Medewerkers van Scalda mogen je er ook niet naar vragen. Echter, vaccinatie is ook voor Scalda de beste garantie om veilig met elkaar te kunnen leren en werken. We hopen dat we die mening met velen van jullie delen. Daarom wijzen we op de mogelijkheid je zonder afspraak te laten inenten: prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl.

Risicogroepen

 • Wanneer je gezond bent, moet je in principe naar school komen wanneer dat van je verwacht wordt. Behoor je niet tot een risicogroep, maar maak je je wel ernstig zorgen over het naar school gaan, ga daar dan over in gesprek met je mentor of coach. Behoor je tot een risicogroep, dan is het aan jou om de afweging te maken of je wel of niet wilt deelnemen aan het onderwijs op locatie. Ga daarover in gesprek met je mentor of coach. Hetzelfde geldt wanneer je gezinsleden/huisgenoten hebt, die behoren tot een risicogroep of die mantelzorg verlenen aan mensen uit een risicogroep.
Omhoog