Duurzaam Scalda

Scalda zet zich in voor een duurzame samenleving. Een belangrijk aandachtspunt is het inbedden van duurzaamheid in het onderwijs en in de opleidingen. Om dat te bereiken is per cluster en dienst een Ambassadeur Duurzaamheid aangesteld. Zij jagen aan, werken aan bewustwording en leggen verbindingen.

 

Ambassadeurs Duurzaamheid
 

 

Cluster / Dienst

Gert Jan van Buuren Dienstverlening, Veiligheid en Gastvrijheid (DVG)
Caroline Passenier Maritiem, ICT en Techniek (MIT)
Ferenc Weisz Sport (ZWSG)
Marlieske Luesken-Steenaard Zorg & Welzijn (ZWSG)
Harrie Smeekens Groen (ZWSG)
Lenie de Roo Educatie
Daniela Gomez Financiën, Inkoop en Projecten (FIP)
Leon Cousin en Wim Schuitema Human Resources & Organisatie (HRO)
Yoly Vreede Informatievoorziening en Studentenadministratie (IV&S)

 

 

 

Opening eerste mbo Green Office

Scalda opende de eerste mbo Green Office van Nederland op haar locatie bij het ZEP in Middelburg. Dat is een fysiek punt binnen de school waar alle kennis en kunde bij elkaar komt en van waaruit alle duurzaamheidsactiviteiten plaatsvinden. Dit gebeurde tijdens de landelijke dag van de duurzaamheid op 10 oktober 2017. Bekijk hieronder een impressie van de dag. 

Schoolrestaurant PUUR à la Carte heeft Green Key certificering

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. In het opleidingsrestaurant voor studenten van de richting Horeca en Bakkerij wordt aandacht besteed aan afvalverwijdering, het minimaliseren van watergebruik, het verbruik van energie en het serveren van zoveel mogelijk duurzame producten.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen met
0118 - 55 83 65.

Finding Roots

Studenten, afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank Jouw Zeeland volgen het opleidingstraject Finding ROOTS: een actieprogramma van stichting Switch en het Groene Brein ROOTS over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’.

hetgroenebreinroots.nl

FindingRoots video