Green Key Restaurant Puur à la Carte

In 2015 ontving Scalda als eerste onderwijsinstelling van Nederland het Green Key certificaat voor ons schoolrestaurant PUUR à la Carte. Nog steeds zijn wij trots op het behoud van deze certificering, dankzij derdejaarsstudenten Hotelmanagement die daar keihard voor gewerkt hebben. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het Green Key keurmerk geeft aan we er alles aan doen om de druk van ons schoolrestaurant op natuur en milieu te minimaliseren. Hiermee gaan we een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. We besteden extra aandacht aan afvalverwijdering, het minimaliseren van watergebruik, het verbruik van energie en het serveren van zoveel mogelijk duurzame producten.

We doen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat de gasten van PUUR à la Carte moeten inleveren op comfort en kwaliteit. We vragen daarom onze studenten, medewerkers en gasten bijvoorbeeld vriendelijk erop te letten dat de kranen en deuren niet onnodig open blijven staan zolang dit niet strikt noodzakelijk is.

Daarnaast maken we gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen en producten. Wordt er wanneer de bezoeker dat wenst kraanwater geserveerd. Serveren de werkende studenten in het restaurant een kleinere portie wanneer de gast dit verzoekt. Kan er om een foodiebag gevraagd worden wanneer de gast de maaltijd niet helemaal op kan en worden er uitgebreide mogelijkheden aangeboden om vegetarisch te eten.

Aanvullende informatie

 

Relatie met Sustainable Development Goals: