Diploma kwijt of kopie nodig

Diploma kwijt of gewaarmerkte kopie nodig?

Ben jij je diploma, certificaat of cijferlijst kwijtgeraakt? In veel gevallen kan DUO een vervangend document leveren. Een vervangend document kost €72,-. Voor sommige documenten is er ook een gratis optie: een digitaal uittreksel uit het diplomaregister.

Gewaarmerkte kopie diploma

Vraagt je vervolgopleiding of nieuwe werkgever om een gewaarmerkte kopie van je diploma? Via DUO kun je zelf een digitaal uittreksel van je diploma gegevens maken. Voor meer info, kun je ook de folder van DUO hieronder downloaden.

Folder DUO 'Je diploma online'

Als je niet via DUO een digitaal uittreksel kan krijgen, dan kan je een kopie laten waarmerken bij het examenbureau van de richting. Daarvoor moet je het origineel diploma meenemen en een kopie. Op het examenbureau wordt de kopie gewaarmerkt. De gewaarmerkte kopieën worden niet verstuurd.

Duplicaat diploma

Mocht je niet via DUO een vervangend document kunnen krijgen, dan kun je een duplicaat diploma aanvragen bij Scalda. De kosten hiervoor zijn €72,-. Hieronder vind je het aanvraagformulier Duplicaat diploma. Let op! Voor het aanvragen voor een duplicaat diploma heb je een (kopie van het) uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie of een duidelijk leesbare kopie van je paspoort of identiteitskaart (mits alle voornamen voluit staan vermeld) nodig.

Aanvraagformulier duplicaat diploma

Het aanvraagformulier kun je vervolgens sturen aan het examenbureau van de richting van de door jouw gevolgde opleiding:

Als je niet meer weet aan onder welk richting jouw opleiding valt, kun je je aanvraagformulier opsturen naar het algemene postadres van Scalda:

Scalda
Postbus 7018
4330 GA Middelburg

Omhoog