Onderwijsbenodigdheden

Onderwijsbenodigdheden

Naast het les- of cursusgeld zijn er nog andere onderwijsbenodigdheden, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van leermiddelen en lesmaterialen. Deze kosten verschillen per opleiding. Op de opleidingspagina’s vind je de specifieke kosten van jouw opleiding. Voor de onderwijsbenodigdheden krijg je geen factuur. Je dient deze leermiddelen zelf aan te schaffen.

Wanneer je je bij Scalda inschrijft voor een opleiding krijg je rond 1 augustus bericht met daarin een toelichting hoe je kunt inloggen in MijnScalda. MijnScalda is het webportaal van Scalda waarin studenten, ouders/verzorgers, stagebedrijven en medewerkers toegang krijgen tot op hen toegespitste informatie, nieuws en applicaties. Hier staat ook de informatie die je nodig hebt bij de start van het schooljaar.

Via MijnScalda heb je ook toegang tot de MBOwebshop, waar je ziet welke leermiddelen je nodig hebt en waar je ook je leermiddelen kan bestellen. De MBOwebshop is een externe partij waar Scalda gebruik van maakt om te laten zien welke leermiddelen je nodig hebt en waar je ook je leermiddelen kan bestellen. Ook boeken zijn via de MBOwebshop te bestellen indien van toepassing. Je bent niet verplicht om de leermiddelen via de MBOwebshop af te nemen. Je kunt de lijst ook gebruiken om bij een andere leverancier je leermiddelen te bestellen.

Heb je vragen of problemen tijdens het bestellen in de MBOwebshop? Dan kun je contact opnemen met de helpdesk van de MBOwebshop:
Telefonisch tijdens werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 020-210 55 50 of via [email protected].

De student is verantwoordelijk voor het tijdig bestellen van de benodigde lesmaterialen. Het is belangrijk dat je bij de start van je opleiding hier over beschikt zodat deelgenomen kan worden aan de lessen.

Omhoog