Participatielab Zeeland succesvol afgerond: vier zelfstandige labs operationeel

25 september 2024
Nieuws over de 4 participatielabs in Zeeland

Na vijf jaar intensief samenwerken is het RIF-project Participatielab Zeeland succesvol afgerond. Na een positieve beoordeling door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van zowel het projectplan als de financiële onderbouwing, draaien de vier participatielabs nu zelfstandig en worden zij gefinancierd vanuit reguliere bekostiging. Deze labs, gevestigd in Vlissingen (Orionis), Zierikzee (De Zuidhoek), Terneuzen (Dethon) en Goes (De Betho), zijn op volle kracht operationeel.

Over het Participatielab
De leerroutes van het Participatielab in Zeeland zijn een combinatie van werken en leren.
Ze bieden jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt een unieke kans op duurzame arbeid en ontwikkeling. Naast intensieve begeleiding krijgen deelnemers de mogelijkheid om een mbo-diploma op niveau 1 te behalen. Dit versterkt niet alleen de positie van de deelnemers op de arbeidsmarkt, maar draagt ook bij aan de regionale economie en sociale samenhang. Want we geloven in de kracht van participatie: iedereen doet mee!

Uitbreiding in Goes op komst
Vanwege het succes van de huidige labs zijn er plannen om een tweede Participatielab in Goes te openen. Hiermee wil Scalda nog meer mensen de kans geven om via een leerwerktraject waardevolle werkervaring op te doen.

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over het Participatielab? Check scalda.nl/entree/participatielab-route
 

Omhoog