Zorgen door/over Corona

2 april 2020
Zorg over of door corona

De maatregelen rondom Covid-19 zijn zwaar. We rekenen daarbij op het begrip en de medewerking van alle mensen die, direct of indirect, bij onze school betrokken zijn. We begrijpen dat het soms moeilijk is, zeker nu de Covid-19 crisis langer duurt dan iedereen gehoopt had. Voor sommige mensen gaan de maatregelen veel te ver, voor anderen kunnen ze niet streng genoeg zijn. Scalda draagt als publieke organisatie een zware verantwoordelijkheid voor de veiligheid van studenten, medewerkers en bezoekers, en ook daarom zijn we gehouden aan de richtlijnen die worden voorgeschreven. We doen ons uiterste best om de ruimte binnen die richtlijnen zo goed en effectief mogelijk te benutten. Toch kunnen we niet voorkomen dat studenten en andere betrokkenen, individueel of als groep, soms aanlopen tegen maatregelen die zij onnodig vinden of niet begrijpen. Is dat zo, dan geldt voor studenten: praat erover met je mentor. Die zal in de meeste gevallen het “waarom” achter een maatregel kunnen uitleggen, en anders voor of met jou op zoek gaan naar antwoorden. We rekenen erop dat jij mee blijft doen, want alleen samen krijgen we deze crisis onder controle.

Corona is een ernstige ziekte. Je hoort de hele dag berichten hierover. Het is niet gek als je je hierdoor angstig of gespannen voelt. Zeker wanneer je van bekenden weet dat ze Corona hebben. Misschien slaap je ook slecht. Als je al niet zo lekker in je vel zit, kan de stress behoorlijk oplopen.

Voor anderen is juist de anderhalve meter-maatregel lastig. Ze voelen zich alleen. Dat is al helemaal het geval als er iemand thuis is, die hoest en koorts heeft. Dan kun je echt niet naar buiten. Je kunt je hierdoor eenzaam gaan voelen. Zeker wanneer je vaker al het gevoel hebt dat je alleen staat.

En wat ook knap lastig kan zijn, is dat je de hele dag thuis op elkaars lip zit. Als het thuis gezellig is, hou je dit wel een paar maanden vol. Maar als dat niet zo is, kan deze tijd heel zwaar zijn.

Blijf niet alleen zitten met je zorgen. Er zijn veel manieren om contact te krijgen met ervaren begeleiders met wie je je zorgen kan delen. Binnen Scalda kun je praten met je mentor of hem/haar laten weten dat je graag in gesprek wilt met een intern begeleider. Ook kun je mailen naar [email protected]. We willen er graag voor je zijn.

Omhoog