Zorgen door/over Corona

2 april, 2020
Zorg over of door corona

Corona is een ernstige ziekte. Je hoort de hele dag berichten hierover. Het is niet gek als je je hierdoor angstig of gespannen voelt. Zeker wanneer je van bekenden weet dat ze Corona hebben. Misschien slaap je ook slecht. Als je al niet zo lekker in je vel zit, kan de stress behoorlijk oplopen.

Voor anderen is juist de anderhalve meter-maatregel lastig. Ze voelen zich alleen. Dat is al helemaal het geval als er iemand thuis is, die hoest en koorts heeft. Dan kun je echt niet naar buiten. Je kunt je hierdoor eenzaam gaan voelen. Zeker wanneer je vaker al het gevoel hebt dat je alleen staat.

En wat ook knap lastig kan zijn, is dat je de hele dag thuis op elkaars lip zit. Als het thuis gezellig is, hou je dit wel een paar maanden vol. Maar als dat niet zo is, kan deze tijd heel zwaar zijn.

Blijf niet alleen zitten met je zorgen. Er zijn veel manieren om contact te krijgen met ervaren begeleiders met wie je je zorgen kan delen. Binnen Scalda kun je praten met je mentor of hem/haar laten weten dat je graag in gesprek wilt met een intern begeleider. Ook kun je mailen naar [email protected]. We willen er graag voor je zijn.

Maar ook Emergis Preventie heeft een mooi aanbod. Ze hebben een telefoonlijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur: 0113-267080. Je krijgt mensen aan de lijn, die ervaring hebben met het werken met jongeren. Ze bieden professionele hulp. Je kunt hen bellen als je je zorgen wilt delen, maar ook gewoon voor een kletspraatje, bijv. omdat je die dag nog niemand gesproken hebt.

Els van Diemen is onze contactpersoon bij Emergis Preventie. Je kunt haar ook direct bellen: 06-20053622.

Wil je liever alleen informatie lezen: emergiscoronavirus.nl.