Opleiding Coachklas anderstaligen 18+

Coachklas Anderstaligen 18+

Overig

De Coachklas Anderstaligen 18+ is een intensief traject voor studenten tussen de 18 en 23 jaar (in overleg is 17 jaar soms mogelijk), die bij de start van de opleiding korter dan twee jaar in Nederland zijn. Gedurende het traject van 18 weken willen we inzichtelijk maken wat het niveau en de mogelijkheden zijn in het Nederlandse onderwijssysteem. Tijdens dit traject bereiden we studenten voor om een goede aansluiting te vinden bij een vervolgopleiding in het mbo of het afronden van hun inburgering.

Door (coach-)gesprekken, voortgang in opdrachten en stage worden studenten uitgedaagd. Elke zes weken is er een voortgangsgesprek waarin duidelijk wordt hoe het gaat en wat er de komende periode nodig is om de voortgang te garanderen en studenten inzicht te geven in hun mogelijkheden. Aan het eind van het traject wordt gekeken welke vervolgmogelijkheden er zijn. Soms is het mogelijk om het traject met 18 weken te verlengen.

In de Coachklas Anderstaligen 18+ werken we een volle lesweek aan de volgende vakken: Nederlands, rekenen, beroepenoriëntatie, sociale vaardigheden, studievaardigheden, burgerschap, computervaardigheden, sport, stage en samenwerkingsprojecten. Per week loopt de student 1 dag stage bij een bedrijf of instelling.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

  • Taalniveau is minimaal op weg naar A1 (gealfabetiseerd in Latijns schrift) of hoger
  • Bij de start van de opleiding tussen de 18 en 23 jaar én korter dan twee jaar in Nederland (in overleg is 17 jaar soms mogelijk)
  • Uit testen moet blijken dat iemand voldoende leerbaar is en beschikt over voldoende capaciteiten om het traject te doorlopen.
  • Al dan niet in het bezit van diploma uit land van herkomst

Een student wordt via de contactpersoon bij de gemeente, RBL, COA, taalscholen, Vluchtelingenwerk of ISK aangemeld bij de Coachklas Anderstaligen 18+. De aanmelding is pas compleet als alle vereiste documenten bij aanmelding aanwezig zijn. Dit zijn een geldig verblijfsdocument of identiteitsbewijs en een volledig ingevuld intakedocument. Na aanmelding wordt de student uitgenodigd voor testen en een intakegesprek.

De opleiding start twee keer per jaar. We starten rond 1 september (aanmelden voor 1 juni) en rond 1 februari (aanmelden voor 1 november).

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de coördinator Coachklas Anderstaligen 18+:

Natasja Wisse | [email protected] | 06 82 40 21 01​

Neem contact op met de coördinator coachklas Anderstaligen 18+:

Natasja Wisse | [email protected] | 06 82 40 21 01​

Afhankelijk van het taalniveau, de voortgang tijdens het traject en eventuele behaalde diploma’s in eigen land heeft de Coachklas Anderstaligen 18+ de volgende uitstroommogelijkheden:

  • Inburgering en daarna eventueel Participatielab route (in Walcheren en Schouwen-Duiveland)
  • Entree met NT2
  • Mbo 2, 3 of 4
  • Hbo

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog