Expert IT Systems and Devices

Niveau 4

In het kort

Als Expert IT systems and devices draag je de verantwoordelijkheid voor een constant en optimaal werkende netwerk infrastructuur met alle componenten en devices. Je werkt met mobiele telefoons, tablets, laptops/notebooks, desktops, IoT devices, smart home devices, AV-apparatuur, VR/AR-devices en drones. Je beheert daarnaast op technisch vlak de applicaties binnen een organisatie. Ook heb je kennis van security. Je zal alle werkzaamheden moeten benaderen met een proactieve houding, waarbij je oog hebt voor de bedrijfsprocessen. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken. Je zorgt dat je voortdurend bijblijft op je vakgebied. Daarnaast stel je je klantgericht, kritisch en flexibel op.

Je opleiding is persoonlijk. Samen met je coach, die je de hele opleiding begeleidt, maak je een persoonlijk opleidingsplan. Je doorloopt drie levels binnen de opleiding, namelijk: 1. Oriënteren, 2. Ontwikkelen en 3. Kwalificeren. Per level verzamel je bewijzen in je portfolio, waarmee je jouw bekwaamheid aantoont. Wanneer je het juiste niveau hebt aangetoond kun je deelnemen aan de examens.

Er wordt gewerkt in een hybride leeromgeving met authentieke (echte) opdrachten uit het bedrijfsleven. Soms komt het voor dat er geen authentieke opdrachten zijn, dan kun je altijd verder met opdrachten en projecten met een simulerend karakter. Verder krijg je instructies en volg je workshops.

Vakken en keuzedelen
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Naast de vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Lees meer over keuzedelen

Stage
Tijdens je stage maak je kennis met de reële beroepspraktijk. Ook kunnen ze vanuit school extra opdrachten mee krijgen om tijdens de BPV uit te voeren. BPV staat voor Beroepspraktijkvorming, kortweg stage genoemd. Meer informatie over stage

 

  Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

  Meer informatie over toelatingseisen

  Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

  Lesgeld/cursusgeld
  Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

  • BOL-opleiding: €1.419,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 1 of 2: €295,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 3 of 4: €715,- per jaar.

  Meer over lesgeld/cursusgeld

  Schoolkosten
  Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

  Financiële Ondersteuning
  Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

   

  Dit ga je doen en hier ga je werken
  Als Expert IT systems and devices kun je aan de slag in de brede ICT-sector bij bijvoorbeeld organisaties met een eigen servicedesk of ICT-afdeling.

  Doorstuderen
  Op het hbo kun je kiezen uit één van de vele ICT richtingen of je gebruikt je ICT kennis als pluspunt in een andere studierichting. Een hogeschool kan in een aantal gevallen aanvullende eisen stellen aan de student als de vooropleiding niet aansluit op de hbo-opleiding van je keuze.

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog