Expert IT systems and devices

Niveau 4

Als Expert IT systems and devices draag je de verantwoordelijkheid voor een constant en optimaal werkende netwerk infrastructuur met alle componenten en devices. Je werkt met mobiele telefoons, tablets, laptops/notebooks, desktops, IoT devices, smart home devices, AV-apparatuur, VR/AR-devices en drones. Je beheert daarnaast op technisch vlak de applicaties binnen een organisatie. Ook heb je kennis van security. Je zal alle werkzaamheden moeten benaderen met een proactieve houding, waarbij je oog hebt voor de bedrijfsprocessen. Je bent creatief in het zoeken naar oplossingen voor technologische vraagstukken. Je zorgt dat je voortdurend bijblijft op je vakgebied. Daarnaast stel je je klantgericht, kritisch en flexibel op.

Je opleiding is persoonlijk. Samen met je coach, die je de hele opleiding begeleidt, maak je een persoonlijk opleidingsplan. Je doorloopt drie levels binnen de opleiding, namelijk: 1. Oriënteren, 2. Ontwikkelen en 3. Kwalificeren. Per level verzamel je bewijzen in je portfolio, waarmee je jouw bekwaamheid aantoont. Wanneer je het juiste niveau hebt aangetoond kun je deelnemen aan de examens.

Er wordt gewerkt in een hybride leeromgeving met authentieke (echte) opdrachten uit het bedrijfsleven. Soms komt het voor dat er geen authentieke opdrachten zijn, dan kun je altijd verder met opdrachten en projecten met een simulerend karakter. Verder krijg je instructies en volg je workshops.

Opleidingsgids

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

  Scalda streeft ernaar om iedere student die zich uiterlijk op 1 april voor deze opleiding aanmeldt, in de opleiding te plaatsen. We kunnen echter vooraf niet garanderen dat ons dat in alle gevallen gaat lukken, ondermeer omdat we op dit moment nog niet weten hoeveel stageplaatsen er beschikbaar zullen zijn. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, dan ontstaat er een wachtlijst. De datum en het tijdstip van jouw aanmelding bepalen jouw plaats op de (wacht)lijst voor deze opleiding.

  Kerncompetenties
  Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • Contactuele vaardigheden
  • Leiding geven
  • Ondernemend
  • Plannen en organiseren
  • Zelfstandigheid

  Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

  Download kostenoverzicht (PDF)

  ICT is overal. Als Expert IT systems and devices kan je aan de slag in de brede ICT-sector, maar ook kun je doorstromen naar het hbo. Op het hbo kun je kiezen uit één van de vele ICT richtingen of je gebruikt je ICT kennis als pluspunt in een andere studierichting. Een hogeschool kan in een aantal gevallen aanvullende eisen stellen aan de student als de vooropleiding niet aansluit op de hbo-opleiding van je keuze.

  Keuzedelen

  Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Verdieping software
  • Voorbereiding hbo wiskunde voor de techniek
  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
  • Digitale vaardigheden gevorderd
  • Voorbereiding hbo

  Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

  Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

  ,


  Ontdek de branche: IT Systems and devices

  In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

  Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: IT Systems and devices.

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog