Flexibele leertrajecten - Juridisch-administratief dienstverlener

  • Niveau 4

Heb jij een mbo niveau 3-diploma, een mavo diploma, een vmbo-k, g-, of –t diploma of een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 en wil je een nieuwe start maken op de arbeidsmarkt en je daarvoor laten om- of bijscholen? Voor mensen van 18 jaar of ouder is er een flexibel leertraject mogelijk voor deze opleiding. Er is echter wel maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan!

Je houdt je als juridisch-administratief dienstverlener bezig met wetten en regels. Het is heel belangrijk dat je deze kennis over wet- en regelgeving kunt omzetten naar goede adviezen. Jij verzorgt namelijk vaak het eerste contact met een klant die juridische informatie of advies nodig heeft. Je handelt dit netjes zelf af of zorgt dat de klant verder geholpen wordt door de juiste persoon. Je analyseert de vragen en problemen van je cliënten, beheert hun dossiers en formuleert adviezen. Je weet als geen ander verband te leggen tussen praktijksituaties en wet- en regelgeving.

Toevoegen aan je favorieten

De beroepspraktijkvorming neemt een belangrijke plaats in bij dit traject. Gedurende de hele opleiding is er de combinatie theorie en praktijk. BOL-studenten komen twee dagen naar school. BBL-studenten komen 2 dagdelen naar school; we proberen deze dagdelen op één dag te laten vallen.  De overige dagen zijn de dagen waarop je praktijkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf de zogenaamde BPV (Beroepspraktijkvorming = stage).

Bij de BBL heb je een leerwerkovereenkomst van minimaal 24 uur per week. Als je deze overeenkomst niet hebt, kun je niet starten met de opleiding. De theorielessen bij de flexibele opleiding worden verzorgd op maandag en dinsdag en bestaan uit een combinatie van instructie in kleine groepjes, individuele begeleiding en zelfstandig werken.

De woensdag, donderdag en vrijdag zijn de dagen waarop je praktijkervaring opdoet bij een erkend leerbedrijf de zogenaamde BPV (Beroepspraktijkvorming = stage).

Bij dit traject kun je je eigen tempo bepalen, althans... aan vakken waar je niet zo veel moeite mee hebt, kun je minder tijd besteden dan aan vakken waar je wat meer moeite mee hebt. Je maakt aan het begin van je opleiding een plan waarin je vastlegt hoe je je tijd gaat indelen. Je werkt vervolgens individueel aan de theorie maar er is altijd een docent aanwezig die jou de theorie uitlegt. Jij bepaalt, in overleg met de docent wanneer je een toets maakt. We gaan er wel vanuit dat je in minder tijd dan binnen een standaardtraject je opleiding afrondt.

Bij de flexibele trajecten is er sprake van een “doorlopend traject”. Je kunt niet “blijven zitten”. Wel kan er een negatief studieadvies komen als je niet de vereiste studiepunten hebt behaald binnen een bepaalde periode.

Je krijgt AVO-vakken (algemeen vormende vakken) en beroepsgerichte vaardigheden zoals: boekhouden, bedrijfseconomie, statistiek en ICT vaardigheden. Daarnaast voer je ook praktijkwerkzaamheden uit in simulaties en maak je kennis met een computerboekhoudprogramma.

Daarnaast moet je 3 keuzedelen kiezen. Gedurende de opleiding bieden we de volgende keuzedelen aan: ondernemend gedrag, duurzaamheid, ARBO, salarisadministratie en digitale vaardigheden voor gevorderden.

Je krijgt AVO-vakken (algemeen vormende vakken) en beroepsgerichte vaardigheden zoals: boekhouden, bedrijfseconomie, statistiek en ICT vaardigheden. Daarnaast voer je ook praktijkwerkzaamheden uit in simulaties en maak je kennis met een computerboekhoudprogramma.

Als je toegelaten wilt worden tot deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden
  • initiatief
  • ethisch en integer handelen
  • analyseren en interpreteren
  • samenwerken
  • zelfstandigheid.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht

Na het behalen van je diploma kun je als Juridisch-administratief dienstverlener aan de slag. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.