Als leidinggevende keuken heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een keuken. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In de keuken coördineer en organiseer jij de werkzaamheden en je helpt bij het maken van de personeelsroosters. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.
Branche: Kok
Opleidingsduur: 1 jaar
Niveau: 4
Leerweg(en): BOL en BBL
Locatie(s): Middelburg, Locatie praktijkroute: Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen*
Crebo: 25181
* Je kunt deze opleiding ook volgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. De Praktijkroute Horeca-Toerisme wordt gegeven bij verschillende horeca- en toerismebedrijven in de regio’s Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven in een keuken. Je leert over financiële zaken in een bedrijf, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en je krijgt les in het ontwikkelen van een afdelingsplan.
Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst. Je gaat één dag in de week naar school en je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.
Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:
- Wijnkennis 2
- Eetcultuur en -wensen
- Duits in beroepscontext A2
- Duurzaamheid in het beroep D
Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).
Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.
- Beschrijving van de keuzedelen.
- Overzicht van alle door Scalda aangeboden keuzedelen.
- Algemene informatie over keuzedelen.
Op de Scalda locatie Podium in Middelburg wordt de reguliere variant van deze opleiding gegeven. Je kunt deze opleiding ook volgen in de Praktijkroute Horeca-Toerisme. De Praktijkroute Horeca-Toerisme wordt gegeven bij verschillende horeca- en toerismebedrijven in de regio’s Goes, Middelburg, Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen. De opleiding volgen in de Praktijkroute betekent dat je vanaf dag één aan de slag gaat in de praktijk en daar een BOL- of BBL-opleiding volgt. Je wordt gecoacht door een coach van Scalda en een praktijkopleider van het bedrijf. Meer informatie vind je op de opleidingspagina van de Praktijkroute Horeca-Toerisme of meld je direct aan voor deze opleiding bovenin deze pagina.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:
- een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok.
- Een dienstverband van minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.
Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:
- contactuele vaardigheden
- creativiteit
- flexibiliteit
- plannen en organiseren
- samenwerken
- stressbestendigheid
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Online Open Dagen Festival gemist?
Tijdens ons Online Open Dagen Festival kon je 9 dagen lang meer dan 50 livestreams bekijken. We helpen je door middel van deze video’s bij het maken van de juiste studiekeuze. Want twijfel je nog tussen twee opleidingen? Dan kun je nu op je gemak de livestreams van jouw keuze terugkijken.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar een ad-traject of het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten.
-
Met deze opleiding is de kans op een baan
4 -
Het oordeel van onze studenten over onze docenten van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend -
Onze studenten geven deze opleiding het rapportcijfer
7,1Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
-
Het oordeel van onze studenten over de sfeer van deze opleiding
4Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs).
1 = heel slecht, 5 = uitstekend
Ontdek de branches: Kok en Bediening
Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!
Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branches: Kok en Bediening.
Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.