opleiding logistiek teamleider

Logistiek Teamleider

Niveau 3

In het kort

Als Logistiek teamleider ben je verantwoordelijk voor het magazijn of distributiecentrum. Je organiseert alle werkzaamheden; de ontvangst van goederen, het controleren van de voorraad en het klaarmaken voor verzending. Je geeft leiding en verdeeld de taken onder de medewerkers, maar werkt zelf ook mee.

Leerjaar 1
In het eerste jaar ben je vooral bezig met laden en lossen, order picken, goederen klaarmaken voor verzending en ontvangen en opslaan. Je gaat één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf.

Leerjaar 2
In het tweede leerjaar leer je vooral taken te coördineren. Hoe verdeel en plan je werkzaamheden, controleer je de voorraad en maak je rapportages. Je leert alles over het personeelsbeleid, budgetten opstellen en bewaken en de logistieke systemen die worden gebruikt.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

 • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
 • een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of; 
 • een mbo-diploma niveau 2.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je lesgeld. Voor het schooljaar 2023-2024 is dit €1239,- per jaar.

Naast je lesgeld, heb je ook te maken met kosten voor het aanschaffen van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Wil je meer inzicht in alle kosten van je opleiding? Bekijk dan onderstaand overzicht.

Download kostenoverzicht (PDF)

Dit ga je doen en hier kun je gaan werken
Als Logistiek teamleider ga je aan de slag met zowel uitvoerende als leidinggevende taken. Je kunt gaan werken in een magazijn of distributiecentrum.

Doorstuderen
Je kunt doorstromen naar de opleiding Logistiek supervisor op niveau 4. Hierbij heb je nog meer verantwoordelijkheid. Daarna is het ook mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld een logistieke hbo opleiding. Maar een totaal andere opleiding kiezen is ook mogelijk.

Welke vakken krijg je?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

Keuzedelen

 • Digitale vaardigheden
 • Duurzaamheid
 • Ondernemend gedrag
 • Engels

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren.

Is dit iets voor jou?

Als Logistiek teamleider ben je flexibel, je bent niet te beroerd om mee te werken waar nodig en denkt probleemoplossend. Omdat je ook leiding geeft aan een team zijn je sociale vaardigheden goed en ben je goed in plannen en organiseren, zodat je alle taken goed kunt verdelen.

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding:

 • Contactuele vaardigheden
 • Flexibiliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Plannen en organiseren
 • Probleemoplossend vermogen
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid

Ontdek de branche: Transport en Logistiek

In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s bij onze opleidingen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Transport en Logistiek

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog