Opleiding medewerker technische dienst

Medewerker technische dienst (Servicemedewerker gebouwen)

Niveau 2

Als medewerker technische dienst ben je een creatieve alleskunner met twee rechterhanden! Een allround klusser die in een handomdraai de irritaties van anderen wegwerkt: je vervangt een kapot deurslot, verhelpt een lekkende kraan, hangt een kapstok op, zet een trapleuning vast en je voorkomt een overstromende dakgoot. Je doet kleine noodreparaties binnen en buiten een gebouw, maar je grijpt direct de telefoon wanneer je problemen tegenkomt waarvoor je een collega nodig hebt. Je denkt in oplossingen en je weet als dat nodig is de weg naar specialisten te vinden. Als Medewerker technische dienst ben je bijvoorbeeld in dienst van een woningcorporatie, een onderhoudsbedrijf of je werkt bij een technische dienst. Je kunt zelfstandig werken en weet snel tot goede oplossingen te komen tot tevredenheid van je klanten. Je kunt je eventueel verder specialiseren in bouwtechniek, onderhoud, afwerkingstechnieken of technische gebouwinstallaties.

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw.

Opleidingsgids

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Engels in de beroepscontext B1
  • Duurzaamheid in het beroep B
  • Digitale vaardigheden basis

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in bezit te zijn van:

  • een vmbo-b diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • Contactuele vaardigheden
  • Dienstverlenende instelling
  • Probleemoplossend vermogen
  • Technisch inzicht
  • Zelfstandigheid

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na je niveau 2-opleiding kun je als medewerker technische dienst aan het werk, of kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.Ontdek de branche: Gebouwde omgeving

Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Gebouwde omgeving

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog