Mediavormgever

Niveau 4

In het kort

Als Mediavormgever maak je allerlei media-uitingen. Die zie je overal om je heen, in bewegend en stilstaand beeld. Je kunt dan denken aan posters, flyers, visitekaartjes, een huisstijl voor een onderneming, een commercial of de vormgeving van een website of interactieve app. Je leert projectmatig werken en met een planning en taakverdeling in de hand werk je aan een goed doordacht concept, werk je het concept uit tot een ontwerp, om het daarna te realiseren.

Als mediavormgever moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van nieuwe trends en ontwikkelingen en dat je die kan vertalen naar een media-uiting. Luisteren naar de opdrachtgever en je inleven in de doelgroep zijn belangrijke eigenschappen die je als mediavormgever moet bezitten. Je bent sociaal, je kunt je ontwerpkeuzes goed motiveren en wanneer dat nodig is, overtuig je de opdrachtgever met argumenten. Daarnaast moet je luisteren naar de feedback van je opdrachtgever en flexibel omgaan met wijzigingen in het ontwerp.

Deze opleiding is heel persoonlijk, flexibel en je bepaalt je eigen tempo tot op zekere hoogte. Je kunt versnellen en vertragen wanneer je persoonlijke ontwikkeling hierom vraagt. Dit gaat natuurlijk wel altijd in overleg met je persoonlijke coach, die je de hele opleiding begeleidt door je studieloopbaan. De opleiding is vormgegeven volgens de laatste trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs. 

De opleiding bestaat uit 5 levels. Je begint in level 0 met een beroepsoriëntatie en maakt je eerste project volgens onze werkwijzer. Alle onderdelen verzamel je in een ontwikkelingsportfolio.

In level 1 vul je je portfolio verder aan met kleine opdrachten en projecten die je maakt voor echte opdrachtgevers. Je kijkt nog wel veel mee met de andere studenten in je team. Als je level 1 hebt afgerond, ga je verder in level 2 met grotere opdrachten. Je werkt samen met de andere studenten in je team. Je werkt bijvoorbeeld aan een nieuwe huisstijl of een promotiecampagne.

Wanneer je level 2 hebt afgerond mag je laten zien dat je helemaal zelfstandig een project kan uitvoeren in level 3. Dit level is een soort proefexamen. Gaat dat helemaal goed, dan ben je klaar om te examineren in level 4.

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een overgangsbewijs naar havo 4, vwo 4 of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of 3.

  en er gelden aanvullende eisen:

  • verplicht een keer mee te lopen;
  • een gesprek met een intakeduo (een huidige derdejaars- en een tweedejaarsstudent);
  • maken van een thuisopdracht om creativiteit te testen
  • een aantal opdrachten tijdens de testdag bij Scalda. Waarin we nogmaals je creativiteit en eigenheid testen.

  Beperkt aantal opleidingsplaatsen: 35

  Voor deze opleiding is er een totaal aantal van 35 opleidingsplaatsen beschikbaar (locaties Vlissingen en Terneuzen samen).

  Scalda streeft ernaar om iedere student die zich vóór 1 april aanmeldt, te plaatsen in de opleiding van zijn of haar eerste keuze. Bij enkele opleidingen kunnen we dit echter vooraf niet garanderen. Als blijkt dat het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal opleidingsplaatsen, dan kan niet iedereen die zich heeft aangemeld in de opleiding geplaatst worden. Voor al deze opleidingen gelden aanvullende spelregels en bepalen de datum en het tijdstip van jouw aanmelding jouw plaats op de (wacht)lijst.

  Kerncompetenties
  Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • Creatitviteit 
  • Flexibiliteit 
  • Nauwkeurigheid
  • Ondernemend 
  • Plannen en organiseren 
  • Zelfstandigheid 

   

  Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

  Lesgeld/cursusgeld
  Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

  • BOL-opleiding: €1.357,- per jaar.

  Meer over lesgeld/cursusgeld

  Schoolkosten
  Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

  Financiële Ondersteuning
  Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

   

  Na je opleiding kun je aan de slag als mediavormgever of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. 

  Keuzedelen

  Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Agile game productie
  • Audiovisueel vormgeven
  • Audiovisuele techniek (fotografie)
  • Verdieping beeldgebruik
  • 3D Modellen en graphics
  • Verdieping Software
  • Illustreren

  Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

  Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

  Mediavormgevers werken bij uitstek met beelden.

  Klik op onderstaande link en ontdek dat één beeld meer zegt dan 1000 woorden.

  Ga naar wordmediavormgever.nl

   

  Ontdek de branche Mediavormgeving

  In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

  Er zijn in totaal meer dan 50 video’s bij onze opleidingen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Mediavormgeving


  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog