Opleiding Procesoperator B

Procesoperator B

Niveau 3

Je zorgt ervoor dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Als er iets mis dreigt te gaan, kun je ingrijpen, bijsturen of storingen verhelpen. Ook zorg je ervoor dat de kwaliteit van de producten die gemaakt worden goed is en goed blijft. Je doet dat met allerlei bedienings- en controleapparatuur.

Let op! Je kunt je voor schooljaar 2022-2023 alleen nog aanmelden voor de BBL variant van deze opleiding.

Alles is erop gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw. 

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij de opleiding Procestechniek. Regionale bedrijven denken mee over zaken als de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgen we voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs.

Opleidingsgids BBL

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Verbreding procesoperator in de productie-industrie, geschikt voor niveau 3 en 4
  • Verdieping meng- en scheidingstechnieken industriële processen geschikt voor niveau 3
  • Verdieping productietechniek industriële processen geschikt voor niveau 3
  • Op- en overslag van vloeibare bulkproducten op een tankterminal

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma met wiskunde of natuur- en scheikunde I als examenvak of;
  • een mbo-diploma niveau 2 of;
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na het succesvol afronden van de opleiding Operator B kun je werk vinden bij allerlei bedrijven binnen de procesindustrie. Denk daarbij aan de metaalproductenindustrie, elektrotechnische industrie, machine-industrie, levensmiddelenindustrie, of rubberindustrie. Na je niveau 3-opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.Ontdek de branche: Procestechniek

Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Procestechniek

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog