Vacansoleil Academy

 • Niveau 3
 • Niveau 4

Werken in een internationale omgeving, 24/7 omgeven door vakantie-vibes, vreemde talen leren, nieuwe mensen leren kennen én gasten een geweldige tijd bezorgen. Zie je het al voor je? Dat is studeren bij de Vacansoleil Academy!

 • Gegarandeerde stages in 16 landen
 • Wekelijkse praktijkdagen
 • Introkamp + Trainingsweken
 • Projecten van echte opdrachtgevers

Na het volgen van deze opleiding ben je een specialist op het gebied van Entertainment en Front Office. Met deze kennis kun je later voor veel functies in aanmerking komen. Je beschikt over sociale en communicatie vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden!

Aanmelden Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Aanmelden Leidinggevende leisure & hospitality

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  'Het was best gek om tijdens mijn stage alleen maar tussen Fransen te zitten. Maar ik heb er veel geleerd. Weet je wie mij het beste hebben geholpen met de Franse taal? De kinderen op de camping! Dat taaltje, het geduld dat ze opbrengen, dat helpt echt.
  Sanne Brusselaars
  Vacansoleil Academy
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leidinggevende leisure & hospitality
  Ik zie mezelf echt niks anders doen dan werken in de toeristenbranche. Het is raar om te zeggen, maar ik ben hiervoor gemaakt!
  Cansu Koc
  Leidinggevende leisure & hospitality
 • scalda drop
  Scalda foto opleiding Leisure & Hospitality Host
  In deze opleiding zit veel animatie, dat vind ik super en daarom is deze opleiding helemaal mijn ding.
  Patrick Groot
  Leisure & hospitality host

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality, niveau 3 en
Leidinggevende leisure & hospitality, niveau 4

Tijdens de opleiding Leisure & Hospitality  maak je kennis met de onderdelen van het recreatievak. Je ontwikkelt je tot een professionele allrounder en kan straks aan de slag bij allerlei recreatiebedrijven. Gastgericht en dienstverlenend werken staan centraal, want in de recreatie is contact met (internationale) gasten heel belangrijk.

Leerjaar 1: Leerjaar 1 draait helemaal om de basis. Je krijgt branchevakken als Hospitality, Entertainment en Internationaal, en algemene vakken zoals Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans. Maar leren doe je niet alleen in de klas. Elke week vindt er een andere praktijkdag plaats, waar jij alles over het toerisme ontdekt. In de zomer helpen wij je aan een stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Leerjaar 2: In leerjaar 2 ga jij aan het einde van het jaar een specialisatie kiezen en kennis maken met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijg je dan verdiepende Front Office of Entertainment lessen. Ook dit jaar loop je stage, dit keer is deze gericht op de specialisatie die je hebt gekozen.

Leerjaar 3: In het derde jaar ga je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van Front Office of Entertainment en leidinggeven. Hoe leid je een team? Hoe motiveer je je team? Dit jaar leer je hoe je deze vaardigheden in kunt zetten in de praktijk. Je gaat werken aan praktijkgerichte projecten en ook tijdens praktijkdagen neem je regelmatig de leiding.

Dit jaar loop je geen stage, je studeert namelijk al af in maart! Dit geeft je een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou!

Meer informatie:
Kijk ook voor meer informatie over de opleiding op

www.vacansoleilacademy.nl

Of ontdek je de opleiding liever via social media? De Vacansoleil Academy is zeer actief op Instagram, Facebook en YouTube!

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

 • in het bezit te zijn van een vmbo-k, g of t diploma of;
 • in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 2 voor de niveau 3 opleiding of;
 • in het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 voor de niveau 4 opleiding of;
 • in het bezit te zijn van een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4.

Daarnaast:

 • Heb je minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook voor één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket.
 • Ben je bereid om stage te lopen in de periode april t/m september.

 

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Bekijk voor de actuele kosten de website van Vacansoleil Academy.

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Baanbemiddeling

Volg je één van onze MBO opleidingen, dan studeer je af in maart. Veel recreatiebedrijven staan in deze periode te springen om personeel voor het naderende seizoen. Daardoor zijn er volop vacatures voor JOU! Tijdelijke functies, maar ook vaste banen.

European Leisure Jobs werft en selecteert jaarlijks ruim 1200 medewerkers voor verschillende Entertainment-, Front Office- en Horecafuncties van Vacansoleil, Iris Parc en andere partners. Na je opleiding helpen zij je graag aan een baan bij één van de ruim 500 recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Benieuwd naar de vacatures? Kijk dan op www.europeanleisurejobs.nl 

Werken op het Vacansoleil Hoofdkantoor

Heb jij er altijd al van gedroomd om voor Vacansoleil aan de slag te gaan? Komt dat even goed uit! Elk jaar worden vacatures op het hoofdkantoor in Eindhoven succesvol ingevuld door afgestudeerden van de Vacansoleil Academy.

Zo zijn er op dit moment alumni werkzaam op de afdelingen Sales, Operations en Planning, of als Recruiter bij European Leisure Jobs. Daarnaast zijn twee oud-studenten momenteel werkzaam als docent voor de Vacansoleil Academy. Van wie kun je het vak beter leren!?

Doorstuderen

Liever doorstuderen? Dat kan natuurlijk ook. Een diploma van de Vacansoleil Academy is de perfecte basis voor een vervolgstudie op hbo niveau! Leisure & Hospitality studenten stromen vaak door in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies en diverse andere opleidingen.

Andere mogelijkheden

Wil jij liever niet op een vakantiepark aan de slag? Geen probleem, met de Vacansoleil Academy kun je alle kanten op! Ook de onderstaande recreatiebedrijven staan te springen om afgestudeerden aan het werk te zetten.

 • Campings
 • Hotels
 • Attractieparken
 • Resorts
 • Bungalowparken
 • (Water)sportbedrijven
 • In-/Outdoorcentra
 • Cruisemaatschappijen
 • Horecabedrijven
 • Evenementenorganisaties
 • Mediabedrijven

Het hele jaar door werk

Er wordt wel eens gedacht dat je met onze opleidingen alleen in de zomer aan het werk kunt. Dat is een misvatting die we natuurlijk graag uit de wereld helpen. Doordat mensen er steeds vaker tussenuit willen, worden de seizoen langer. Voor veel recreatiebedrijven duurt het seizoen nu al van februari t/m november.

Ook in de wintermaanden is er genoeg te doen in de toerismebranche! Van oktober t/m maart gaan er bijvoorbeeld veel mensen op wintersport. Heb je jezelf wel eens afgevraagd waar al die meertalige ski-instructeurs, Front Office- en Horeca medewerkers vandaan komen? Onder andere van de Vacansoleil Academy!

scalda drop
 • Het oordeel van studenten over onze docenten van deze opleiding

  4

  Dit oordeel komt uit de JOB-monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). 
  1 = heel slecht, 5 = uitstekend

Bessestraat 4 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.