Volwassenenonderwijs Zorg en Welzijn

 • Overig

Volwassenenonderwijs is er voor iedereen die een vervolgstudie wil doen, of een nieuwe richting in wil slaan naar een vakgerichte opleiding. Zorg en Welzijn heeft daarvoor diverse mogelijkheden. De opleidingen zijn gericht op uiteenlopende beroepen binnen de welzijnssector en duren, afhankelijk van de persoonlijk situatie, twee tot drie jaar.

Voor inhoudelijke informatie, kijk op de opleidingspagina's van de betreffende opleidingen:

Je kunt de bovenstaande opleidingen ook volgen in een maatwerktraject. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Toevoegen aan je favorieten
 • scalda drop
  We vinden het erg belangrijk dat je zo snel mogelijk ervaart en leert wat het is om te werken als medewerker kinderopvang. Vrijwel de gehele opleiding ben je minimaal een dag bezig in de praktijk.
 • scalda drop
  Naast liefde en zorg, verlangen kinderen naar verhalen, liedjes en spelletjes en willen ze plezier maken met elkaar. Jij zorgt voor passende activiteiten en bespreekt de belevenissen met de ouders.
 • scalda drop
  Met de combi-opleiding Maatschappelijke Zorg én Verzorgende-IG niveau 3 haal je 2 diploma’s in 1!
 • scalda drop
  Als sociaal-cultureel werker help je mensen die ondersteuning nodig hebben om een onderdeel uit te maken van onze maatschappij.

De opleidingen zijn volgens verschillende leerroutes te volgen: BOL en BBL. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit is een combinatie van leren en werken. Je werkt – betaald of onbetaald – minstens 16 uur per week bij een welzijnsorganisatie en komt één dag per week naar school voor de theorie. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat dan twee of drie dagen per week naar school en doet je praktijkervaring op in de vorm van stages (minimaal 16 uur per week).

 

Er gelden de volgende toelatingseisen:

 • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte/ gemengde/theoretische leerweg
 • Elders verworven competenties of gelijkwaardige/hogere vooropleiding


Ontdek het Volwassenenonderwijs

Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast het Volwassenenonderwijs.

Bessestraat 4 Goes Vlietstraat 11a Terneuzen

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.