Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme

  • Overig

Wil jij graag aan de slag in de horeca of het toerisme? Ben jij praktijkgericht en steek je graag de handen uit de mouwen? Wil jij je mbo-diploma halen, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme iets voor jou!

Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme

Vanaf dag één aan de slag in de praktijk

Bij de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme ga je als student vanaf je eerste schooldag al aan de slag in een horeca- en/of toerismebedrijf. De vragen die je in de bedrijven tegenkomt, behandel je samen met je coach, praktijkopleider en vakdocenten. Hierdoor sluit het onderwijs direct aan bij wat er vandaag de dag gebeurt in het bedrijfsleven.

Je kunt de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme volgen in de onderstaande opleidingen. Wil je je inschrijven voor de Praktijkroute? Klik dan op één van de opleidingen en meld je daar aan.

Niveau 2

Niveau 3

Niveau 4

Toevoegen aan je favorieten
  • scalda drop
    Scalda foto opleiding Kok
    Als gasten mij komen vertellen dat het eten wat ik voor hen bereid heb heerlijk heeft gesmaakt, maakt dat mijn drukke werkdag helemaal goed!
    Cynthia Seghers
    Kok
  • scalda drop
    Scalda foto opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality
    Ik heb het heel erg naar mijn zin op deze opleiding. Alle lessen op school staan al in het teken van jouw toekomstige gasten. Je leert sociale vaardigheden, om te gaan met onverwachte situaties, organiseren en een dienstverlenende houding aan te nemen.
    Naomi van der Bijl
    Leidinggevende leisure & hospitality
  • scalda drop
    Scalda foto opleiding Zelfstandig werkend kok
    Ik vind het heerlijk om mijn eigen gerechten samen te stellen en te bereiden. Deze opleiding helpt mij om dagelijks met mijn passie bezig te zijn.
    Iris van Gremberghe
    Zelfstandig werkend kok

Bij de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme ga je als student vanaf je eerste schooldag aan de slag in het bedrijf als medewerker-in-opleiding (MIO). Je volgt daar een BOL-opleiding. We verwachten van jou dat je zelf nadenkt over je opleiding, hoe je wilt leren, wat je wilt leren en wanneer. Samen met je praktijkopleider en coach maak je hier een plan voor. Hierbij moet je zelf vaak het initiatief nemen om dingen uit te zoeken, te regelen en te plannen. Je krijgt dus best wel wat vrijheid. Elke week heb je met je praktijkopleider en coach een driehoeksgesprek waarin je jouw plan en vorderingen bespreekt. In dit coachingsgesprek maak je ook afspraken hoe jouw weekplanning eruitziet. Op deze manier geven we samen met jou, jouw opleiding in de praktijkroute vorm.

De Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme is geschikt voor iedereen. Ben jij een jongere die net van school komt, herintreder, vijftigplusser of wil je je omscholen maar zie je het niet (meer) zitten om nog in de traditionele schoolbanken te zitten? Je bent van harte welkom bij de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme! En als jij dat wilt, kun je vrijwel direct starten.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:
in het bezit te zijn van een diploma van een geschikte vooropleiding voor het niveau van de opleiding die je kiest binnen de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme.

Kerncompetenties:
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden
  • discipline
  • flexibiliteit
  • nauwkeurigheid
  • stressbestendigheid
  • zelfstandigheid

Je volgt een zogenaamde BOL-opleiding en krijgt een opleidingsvergoeding voor je werkzaamheden in de bedrijven waar je medewerker in opleiding bent. Let op, het gaat om een vergoeding. Dit is niet hetzelfde als een volledig loon. Omdat je een BOL-opleiding volgt binnen het mbo, heb je mogelijk recht op studiefinanciering en/of een reisproduct. Kijk op de site van DUO wat voor jou van toepassing is.

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in horeca- en/of toerismesector. Je kunt uiteraard ook doorstuderen.

Podium 15 Middelburg

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.