Tussentijdse instroom

Scalda biedt voor sommige colleges de mogelijkheid om tussentijds in het schooljaar in te stromen. Dit verschilt echter per college op welk moment en onder welke voorwaarden dat kan gebeuren. Hieronder staan de mogelijkheden tot tussentijds instromen in een overzicht per college.

College voor Brood en Banket

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Tussentijdse instroom is mogelijk op elk moment in overleg met de afdeling.

Opmerkingen 
Er is geen garantie of de student het instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen. Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Commerciële en Zakelijke Dienstverlening

Mogelijk? 
Ja (maatwerk)

Moment 
Voor de commerciële dienstverlening: 1 februari
Voor de zakelijke dienstverlening: maatwerk

Opmerkingen 
Bij de commerciële opleiding in Middelburg is er een tweede instroommoment per 1 februari en werkt men met een zgn. doorstroomklas voor aanmelders na aanvang van het schooljaar. 
Bij zakelijke dienstverlening zijn de mogelijkheden voor tussentijdse instroom erg beperkt, men werkt in het eerste leerjaar met blokstages en het hangt samen met het nog in kunnen halen van de opgelopen achterstand. Kortom toelating is maatwerk en afhankelijk van persoonlijke omstandigheden.

College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging

Mogelijk?
Ja

Moment
Vóór 1 oktober

Opmerkingen
Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Hotelmanagement en Gastronomie

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Tussentijdse instroom is mogelijk op elk moment in overleg met de afdeling.

Opmerkingen 
Geen garantie of de student het instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen. Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Maintenance en Procestechniek

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Tussentijdse instroom is mogelijk op elk moment.

Opmerkingen 
Instroom is mogelijk, behalve als de groep vol zit (22 studenten). Er is geen garantie of de student het instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen. Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Techniek en Design

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Tussentijdse instroom is mogelijk op elk moment.

Opmerkingen 
Voor de techniek opleidingen: behalve als de groep vol zit (22 studenten). Er is geen garantie of de student het instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen. Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Toerisme

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Op elk moment t/m 3e onderwijsperiode in overleg met de afdeling.

Opmerkingen 
Geen garantie of de student instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen. Voor 1 oktober is instroom in het eerste leerjaar geen probleem, na 1 oktober wordt het besproken per individu per opleiding.

College voor Uniformberoepen

Geen tussentijdse instroom mogelijk.

College voor Welzijn

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Op elk moment t/m de 3e onderwijsperiode.

Voorwaarden 
Er wordt contract afgesloten met de studenten (aanhangsel bij OOK) m.b.t. gemaakte afspraken.

Opmerkingen 
Er is geen garantie dat de studenten de opleiding kunnen afmaken. De mogelijkheid tot instroom hangt af van de capaciteit van de opleiding.

CIOS Goes

Mogelijk? 
Ja (na test)

Moment 
Instroom gebeurt alleen na een test zoals die normaal gesproken ook wordt uitgevoerd bij CIOS voordat men een opleiding kan gaan volgen

Opmerkingen 
Geen garantie of de student het instroomjaar succesvol kan afsluiten. In veel gevallen zal het studievertraging betekenen.

Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Mogelijk? 
Ja

Moment 
Op elk moment, alleen na AMN intake test en gesprek.

Voorwaarden 
Voor opleidingen op de afdeling Scheepvaart geldt dat wiskunde in het vakkenpakket moet zitten.

Opmerkingen 
Instroom is mogelijk, behalve als de groep vol zit. Er is geen garantie dat het instroomjaar succesvol wordt afgerond.

Meer informatie?

Vragen of opmerkingen over tussentijds instromen? Neem dan contact op met de Studenten Adviesdienst (STAD). Mail naar [email protected] of bel 0118 55 89 00.