Toekomstperspectief in de zorg

De algehele verwachting is, dat mensen in een ontwikkeld land zoals Nederland steeds ouder worden. Dit komt met name door de technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg en het groeiende bewustzijn van mensen dat gezond leven door sport en beweging, gezond en evenwichtig voedsel, minder roken en drinken de levensverwachting verhogen. Al met al betekent dit dat mensen gemiddeld steeds ouder worden en daardoor een extra beroep zullen doen op mensen die werkzaam zijn in de zorgsector. Naast de zorg die we allemaal van tijd tot tijd nodig hebben is de verwachting, dat de werkgelegenheid in de sector Zorg zal toenemen. Door onze welvaart worden we in staat gesteld om de juiste zorg te ontvangen of in te kopen. De vraag is daarbij, hoe onze verzorgingsstaat zich verder zal ontwikkelen. Maar een ding staat vast, goede zorg hebben we allemaal nodig en we nemen geen genoegen met minder.

Goede investering
Een opleiding in de zorg is dus een investering in de toekomst die vooruitzicht geeft op verantwoordelijk en boeiend werk. De vraag naar goed opgeleide mensen is van groot belang voor een maatschappij die hoge eisen stelt aan de kwaliteit van de zorg.

Bij Scalda College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging, hebben we naast de opleidingen tot Mbo-verpleegkundige, de combi-opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg, de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg, Tandartsassistent, Doktersassistent en Apothekersassistent, de opleiding tot Schoonheidsspecialist en Kapper.

Kortom, de zorg is een veelzijdig beroepsgebied.

Professionaliteit in de zorg
Binnen ons College voor Gezondheidszorg en Uiterlijke Verzorging besteden we veel aandacht aan “het zorgen voor …” in de breedste zin. Daarmee bedoelen we, dat iedereen die zorg vraagt, verzorging nodig heeft of verzorgd wil worden kwaliteit verwacht. Die kwaliteit willen wij dan ook geven. Of je nu het kappersvak beoefent of tandartsassistent(e) bent, alles draait om professionaliteit in de zorg, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Dit betekent, dat naast kennis en beroepsspecifieke vaardigheden veel van je wordt gevraagd op het gebied van sociale vaardigheden.

De zorg is een goede investering in jouw toekomst!

Wil je graag een actueel inzicht in de werkgelegenheid cijfers van Zeeland? Neem dan eens een kijkje op de website “Arbeidsmarkt in beeld” van de Zeeuwse Brancheorganisatie ViaZorg.