Vavo studenten tijdens de les

Vavo

Je diploma mavo, havo of vwo halen via een Vavo-opleiding?

Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (Vavo-opleiding) biedt jou de kans om alsnog je diploma te halen.

Ben je gezakt dan volg in principe alleen de vakken waarvoor je op het voortgezet onderwijs een onvoldoende hebt gehaald. Zo kun je alsnog een diploma halen.

Daarnaast is het mogelijk je in te schrijven voor certificaten. Je schrijft je dan alleen in voor de vakken waarvoor je interesse hebt. Dat kan interessant zijn als je bijvoorbeeld een verkeerde vakkenkeuze hebt gemaakt. Ben je geïnteresseerd  in certificaten, dan kunnen er andere toelatingseisen gelden. Neem contact met ons op via [email protected] als je hierover informatie wilt.

Over een Vavo-opleiding

Het Vavo bestaat uit de opleidingen mavo (vmbo-t), havo en vwo. Alle opleidingen worden in Goes aangeboden; in Terneuzen alleen havo in 1 jaar en havo in 2 jaar. Onze intensieve opleidingen hebben een hoog tempo waarbij een grote mate van zelfstandigheid, discipline en inzet vereist is. Zowel het volgen van de lessen, als het maken van de toetsen (conform rooster) zijn verplicht.

Je kunt kiezen voor het volgen van één of meerdere vakken. Voor ieder vak kun je een certificaat krijgen. Heb je voldoende certificaten, dan krijg je een diploma.

Snel en efficiënt de eindstreep halen?

Het Vavo stimuleert jou om zelf verantwoordelijk te zijn voor de studieresultaten. We gaan ervan uit dat je niet alleen de lessen volgt, maar ook voldoende tijd besteedt aan het verwerken van de leerstof; op school in de lessen en in het studiecentrum, maar ook thuis. Om je hierbij te helpen, krijgt iedere student een mentor toegewezen. De mentor houdt bij of je studie naar wens verloopt. Onze interne begeleider kan je helpen bij het oplossen van studie- of andere problemen. Het doel is dat jij op een snelle en efficiënte manier de eindstreep haalt.

Weet je nog niet goed welke opleiding je wilt volgen of wil je meer weten over de Vavo-opleidingen? Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Ga naar onze opleidingspagina's en kies de gewenste studierichting. Meld je aan via de button “Direct aanmelden”. Uitnodigingen voor plaatsingsgesprekken worden vanaf de tweede helft van mei verstuurd. Pas na het plaatsingsgesprek ben je definitief ingeschreven. Handige tip: schrijf je in vóór de zomervakantie en vergroot zo je kans op plaatsing.

Intake en aanmelden voor een Vavo-opleiding

Wil jij je aanmelden? Ga dan naar onze opleidingspagina's en meld je aan! Weet je nog niet goed welke Vavo-opleiding je wilt gaan volgen? Kijk op de pagina Intake en aanmelden voor meer informatie over de aanmeldprocedure en toelatingseisen. 

Meer over intake en aanmelden

Onze Vavo-opleidingenBehaal een Cambridge English certificaat!

Wil jij je onderscheiden van anderen? Of ben je op zoek naar een extra uitdaging naast een Vavo opleiding? Neem dan deel aan het Cambridge English B2 First programma van Scalda. Een Cambridge diploma wordt officieel erkend door vele universiteiten, hogescholen en werkgevers en staat erg goed op je cv. 

Lees alles over het Cambridge English certificaat

Contactinformatie

Bezoekadres: 
Vlietstraat 11a, 4535 HA Terneuzen

Postadres:
Postbus 102, 4530 AC Terneuzen

0115 - 64 16 00
Omhoog