Succesvolle bijeenkomst op Scalda-locatie Edisonweg benadrukt belang van innovatieve projecten

4 juni 2024
Bijeenkomst College van Bestuur en Raad van Toezicht

Op de Scalda-locatie Edisonweg in Vlissingen, de thuisbasis van de Maritieme, ICT- en Techniekopleidingen, vond op woensdag 29 mei een inspirerende bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst, waarbij het College van Bestuur en de Raad van Toezicht aanwezig waren, lag de focus op het belang van diverse innovatieve projecten binnen Scalda.

Programma van de dag

De dag begon met een warm welkom door het College van Bestuur bij Dockwize. Het openingswoord werd gevolgd door presentaties van Marlon Baarends en Michel Carol over Dockwize en het project New Waves. Vervolgens gaven Antoine Derksen en Gerben Huiszoon een overzicht van het projectportfolio van Scalda, waaronder de projecten van het Just Transition Fund (JTF): Energy Campus Zeeland, DCC, Flex Intensity, HCA Groene Waterstof, Warmtetransitie, Energie(k) Onderwijs en New Waves. Na de presentaties gaf Michel een rondleiding door KAAP, waarna er een wandeling volgde naar de Scalda-locatie Edisonweg.

Bijeenkomst College van Bestuur en Raad van Toezicht

Innovatieve projecten en samenwerking

Een hoogtepunt van de bijeenkomst was de rondleiding door Technum, waar docent Sam Dieleman en student Kamiel van Langeraad voorbeelden van hun projecten presenteerden. Deze projecten illustreren de praktische en vernieuwende aanpak van Scalda op het gebied van techniek, bouw en elektra, en onderstrepen het belang van samenwerking tussen onderwijs en industrie.

Volgens Antoine Derksen, projectleider van Energy Campus Zeeland, is het belang van de projecten duidelijk: "Projecten zijn voor Scalda van essentieel belang om de bestaande onderwijsinnovaties te versterken en te versnellen. Ze dragen bovendien bij aan de verdere versterking van bestaande netwerken waarin Scalda participeert."

Dankzij deze projecten is er binnen het onderwijscluster extra ruimte voor onderwijsinnovatie. Duurzaamheid, energietransitie en innovatie krijgen daarmee niet alleen een vaste plaats in het curriculum, maar ook in de visie op onderwijsontwikkeling.

Toekomstgerichte educatie

De succesvolle bijeenkomst onderstreept de toewijding van Scalda aan innovatie en duurzaamheid in het onderwijs. De focus op projecten zoals de Energy Campus Zeeland en HCA Groene Waterstof bevestigt het streven naar toekomstgerichte educatie en duurzaamheid, cruciaal voor de overgang naar groene energie en het bevorderen van een circulaire economie. Het opleiden van mensen is een essentiële schakel in dit proces. Naast het herontwerp van verschillende curricula binnen het initieel onderwijs, wordt ook een extra impuls gegeven aan een Leven Lang Ontwikkelen.

Het College van Bestuur en de Raad van Toezicht waren onder de indruk van de vooruitgang en de impact van deze projecten en benadrukten de noodzaak tot voortzetting en uitbreiding van deze initiatieven. Scalda blijft zich inzetten voor het bieden van kwalitatief hoogstaand en toekomstgericht onderwijs, wat een belangrijke bijdrage levert aan regionale en nationale ontwikkeling.

Voor meer informatie over de projecten en de toekomstplannen van Scalda, bezoek deze pagina: Projecten | Scalda

Bijeenkomst College van Bestuur en Raad van Toezicht
Omhoog