Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Zorgprofessional Praktijkroute Gehandicaptenzorg

Tijdens Zorgprofessional Praktijkroute Gehandicaptenzorg (ZPG) ga je gelijk aan de slag bij een zorgorganisatie. Je wordt in de praktijk opgeleid tot Begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 3), Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg (niveau 4) en/of Verzorgende IG (niveau 3).

Je ondersteunt jouw cliënten bij de algemeen dagelijkse levensbehoeften, maar je ondersteunt ook je collega’s bij allerlei andere werkzaamheden die jullie tegenkomen. Je bent een echte ‘teamplayer’. Samen zorgen jullie ervoor dat de cliënten hun leven kunnen leiden zoals ze dat het liefste doen.

Waarom kiezen voor Zorgprofessional Praktijkroute Gehandicaptenzorg?

  • Je leert in de praktijk en op jouw eigen tempo
  • Door middel van onderzoekend leren bepaal jij samen met je docent en praktijkopleider hoe jouw onderwijs eruit komt te zien
  • Je kunt twee diploma’s behalen

Past de Zorgprofessional Praktijkroute Gehandicaptenzorg bij jou?

Vanaf je eerste studiedag werk je mee met je collega’s in de praktijk en ondersteun je hen in het wonen, het huishouden, de begeleiding, de dagbesteding en de persoonlijke verzorging van de cliënt. Je houdt in je werk rekening met de mogelijkheden, wensen en gewoonten, normen en waarden en achtergrond van de cliënt. De ondersteuningsvragen die je tegenkomt tijdens je werk, neem je als leervragen mee naar de onderwijsdag bij Scalda. Op deze dag volg je niet op de traditionele manier lessen, maar is er een aanbod van leeractiviteiten, zoals workshops, opdrachten en leerplangesprekken. De workshops kunnen zowel door professionals uit de praktijk als door docenten van Scalda gegeven worden.

Je wordt door je docenten gecoacht en begeleid tijdens jouw leerproces. Op de werkvloer word je begeleid door collega’s en de praktijkopleider. Daarnaast werk je nauw samen met je medestudenten, zodat je ook van elkaar kunt leren. Met jouw eigen begeleiders vanuit Scalda en de zorglocatie bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen van het mbo-diploma te voldoen. Samen stel je, op maat, je eigen leerroute samen.

Na de Praktijkroute

Het werkveld vraagt steeds meer om breed opgeleide professionals die kijken naar het totale welzijn van de mens. Hiermee wordt bedoeld dat iemand niet alleen fysiek gezond moet zijn, maar ook gelukkig.

Wanneer je twee diploma’s binnen de gehandicaptenzorg hebt behaald, ben je daarmee van grote waarde op de arbeidsmarkt. Met deze combi-opleiding ben jij namelijk breed opgeleid en klaar voor een toekomst in de veranderende wereld van zorg en welzijn! Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar de opleiding Zorgprofessional op niveau 4.

Meer informatie

Heb je een vraag? Mail dan naar [email protected]. Of bekijk de opleiding Zorgprofessional

Omhoog