Praktijkroute Ouderenzorg

Zorgprofessional Praktijkroute Ouderenzorg

Wil je graag aan de slag binnen de ouderenzorg, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zorgprofessional Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) iets voor jou. Je kunt deze op niveau 3 volgen. Je wordt in de praktijk opgeleid tot Medewerker Maatschappelijke Zorg en Verzorgende-IG, gespecialiseerd in het werken met ouderen. Je helpt ouderen door zorg te verlenen op het gebied van wonen, huishouden en welzijn. Dat doe je met gevoel en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in de revalidatie, de ouderenzorg of de thuiszorg. Daarnaast werk je vaak samen met mantelzorgers en andere disciplines. Je werkt vooral met individuele zorgvragers in hun eigen, directe omgeving.

Waarom kiezen voor de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg?

  • Je leert in de praktijk
  • Je leert op jouw tempo
  • Door middel van onderzoekend leren bepaal jij samen met je docent en praktijkopleider hoe jouw onderwijs eruit komt te zien
  • Je kunt twee diploma’s op niveau 3 behalen

Past de Zorgprofessional Praktijkroute Ouderenzorg bij jou?

Vanaf je eerste studiedag werk je mee met je collega’s in de praktijk en ondersteun je hen in het wonen, het huishouden en de persoonlijke verzorging van ouderen. Je krijgt op locatie les in de vorm van workshops. Deze workshops kunnen zowel door professionals uit de praktijk als door docenten van Scalda worden gegeven.

Je wordt door je docenten gecoacht en begeleid tijdens jouw leerproces. Op de werkvloer word je begeleid door collega’s en de praktijkopleider. Daarnaast werk je nauw samen met je medestudenten, zodat je ook van elkaar kunt leren. Met jouw eigen begeleiders vanuit Scalda en de zorglocatie bespreek je de voortgang van je studie en houd je bij welke kennis en vaardigheden je nog moet ontwikkelen om aan de eisen van het mbo-diploma te voldoen. Samen stel je, op maat, je eigen leerroute samen.

Na de praktijkroute

Als je Zorgprofessional Praktijkroute Ouderenzorg succesvol hebt afgerond, word je gelijk een passende baan aangeboden. De deelnemende instellingen staan om je te springen!

Heb je enige jaren werkervaring op niveau drie, dan kun je je specialiseren voor de functie van Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) of Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP). Je kunt ervoor kiezen om door te stromen naar een vervolgopleiding op niveau 4, bijvoorbeeld Zorgprofessional.

Meer informatie

Heb je een vraag? Mail dan naar [email protected]Of bekijk de opleiding Zorgprofessional

Omhoog