Online kiezen scalda.nl
Online kiezen scalda.nl

Weet jij al welke opleiding je gaat volgen?

Wij helpen je graag bij de keuze voor een mbo-opleiding, maar dan gewoon online!

Je staat op het punt een belangrijke keuze te maken. Welke opleiding past het beste bij mij? Maar hoe maak je deze keuze als de open dagen niet doorgaan zoals normaal? Hoe weet je dan of Scalda bij jou past?

Daar hebben wij iets op bedacht! Speciaal voor jou organiseren wij het Scalda Online Open Dagen Festival van dinsdag 17 t/m vrijdag 27 november! Tijdens dit online festival helpen we je graag bij de keuze voor een mbo-opleiding! Dat doen wij op verschillende manieren.

Het Online Open Dagen Festival!

Door middel van interessante live video’s krijg je informatie over onze opleidingen en kun je erachter komen wat je leuk vindt! Ook krijg je meer informatie over het mbo, over Scalda en over het aanmeldproces. Studenten nemen je mee op vlog tour door de school en je kunt live chatten met studenten, stagebedrijven en studieadviseurs. Je kunt het festival bijwonen via smartphone, tablet of computer.

Meer informatie & registreren

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Het Scalda Online Open Dagen Festival is op 9 avonden van 17:00 tot 19:00 uur, maar wat als je daarvoor of daarna informatie nodig hebt? Gelukkig kan dat ook! We staan elke dag voor je klaar en er zijn diverse mogelijkheden om je om je te verdiepen in een opleiding.

Contact met studieadviseur

Wil je op een ander moment in gesprek over je studiekeuze en alles wat daarmee samenhangt? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Je kunt een vraag stellen via de chat (op Facebook en Instagram) of via de e-mail [email protected]

Wil je liever een telefonisch gesprek, omdat je meerdere vragen hebt? Of heb je juist een korte vraag die je via Whatsapp kunt stellen? Dan is dat ook mogelijk.

Liever één op één praten

Bekijk het opleidingsaanbod

Weet jij welke opleidingen we allemaal hebben bij Scalda? Of je nu al precies weet wat je wilt of nog totaal niet: bekijk de opleidingspagina’s eens.

Zo ontwikkel je jezelf nog verder!

Bekijk al onze opleidingen

Opleidingsboek 2021-2022

Je vindt bij Scalda een wereld aan mogelijkheden. In het opleidingsboek maak je kennis met al onze opleidingen en ontdek je welke opleiding het beste bij jou past.

Opleidingsboek aanvragen

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Wil je tips ontvangen over studeren (bij Scalda)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. 

Ja, ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Wat kan je nog meer doen?

Je kunt jezelf op nog meer manieren oriënteren over welke opleiding je wilt doen. Misschien vind je het heel lastig, dan is een studiekeuzetest een goede keuze! Of wil je informatie ophalen door het kijken van video’s?

Test welke opleiding bij je past

Twijfel je nog over welke mbo-opleiding bij je past? Doe dan een online interessetest van KIESMBO.

In slechts 1 minuut kom jij erachter waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent. De interessetest geeft ook aan of een opleiding op mbo niveau 2, niveau 3 of niveau 4 gegeven wordt. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding. 

Doe de studiekeuzetest

Praat erover

Praat met mensen die nu een mbo-opleiding volgen of met mensen die werken in de richting die jij op wil. Vraag hen een eerlijk beeld te schetsen van hun beroep of hun opleiding; de leuke kanten, maar ook de minder leuke of zware kanten ervan.

Je krijgt zo alvast een beeld van de opleiding of het werkveld. Lijkt het je interessant? Of knap je al af op de verhalen? Dan past iets anders misschien toch beter bij je. De test hierboven kan je daar ook bij helpen.

Volg de LOB lessen

Volg je onderwijs op een Zeeuwse school voor voortgezet onderwijs, maak dan zeker de opdrachten in de LOB website. Deze opdrachten gebruikt Scalda tijdens je kennismakingsgesprek. Bespreek de opdrachten ook vooral met je mentor, met de decaan, met een vakdocent (die lesgeeft in de richting die jij op wil), met klasgenoten of thuis.

Wanneer je weet welke richting je op wil, bekijk dan ons activiteitenaanbod. 

Bekijk het aanbod Log in op mijn.intergrip.nl

Heb je geen account omdat je buiten Zeeland woont of je deze niet van je school hebt ontvangen? Registreer je dan voor een account! Hulp nodig? Bekijk hoe je je registreert!

Studiekeuze gemaakt?
Meld je dan vóór 1 april aan!

De toelating tot het mbo is geregeld in de wet Toelatingsrecht. Als je je aanmeldt voor 1 april, ben je verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze, indien je aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Bekijk hier waarom dat belangrijk is

Meer weten over studeren bij Scalda?​

Wat houdt studeren bij Scalda in? Lees meer op de volgende pagina's:

Verder kijken

Wil je nog meer informatie over het mbo en de mogelijkheden? Neem dan ook een kijkje op: