EVC Ervaringscertificaat Verzilvering

EVC (Ervaringscertificaat) verzilvering

In verband met het hoge aantal aanvragen tot EVC-verzilvering, zijn wij helaas genoodzaakt om tijdelijk geen nieuwe aanvragen in behandeling te nemen zodat we de lopende aanvragen tijdig af kunnen ronden. Zodra we weer de mogelijkheid hebben om nieuwe aanvragen aan te nemen, zullen we dit op de website communiceren

Wat is een EVC verzilvering? 

Wie geen officieel mbo-diploma op zak heeft, maar wél over de nodige kennis en ervaring beschikt, kan via een EVC-procedure alsnog een erkend diploma behalen. Daarvoor moet het ervaringscertificaat worden ‘verzilverd’ bij een erkende onderwijsinstelling. Dat is aantrekkelijk voor zowel werkgevers als werknemers. 

Een ervaringscertificaat maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen je hebt opgedaan. Daartoe wordt op een gestructureerde wijze, samen met jou, informatie verzameld. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Met het certificaat toon je jouw kennis en kunde aan. Dit is heel zinvol als je jezelf verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding of als je bij een sollicitatie duidelijk wilt aangeven waar je staat en over welke competenties je reeds beschikt. Deze ervaringscertificaten kunnen verzilverd worden in een mbo-diploma. 

Voor wie? 

Een EVC traject en verzilvering is met name interessant voor mensen die al enkele jaren ervaring hebben binnen een branche of zich willen omscholen. Ze hebben waarde in tal van situaties zoals o.a.: 

 • Bij individuele loopbaanontwikkeling 
 • Bij de upgrading van personeel in bedrijven 
 • Als competentiebepaling voor een functie (bij promotie of werving en selectie) 
 • Bij re-integratie en outplacement 
 • Bij omscholing 
 • Voor jongeren zonder startkwalificaties met werkervaring 
 • Als instrument voor algemene niveaubepaling

Hoe werkt het? 

 1. Je neemt contact op met Helix Learning
 2. Helix Learning verwijst je door naar een erkende EVC aanbieder 
 3. Voldoe je nog niet aan de eisen? De EVC aanbieder en Helix Learning zorgen voor toetsing en bijscholing op maat door middel van een EVC traject 
 4. Samen met de EVC aanbieder wordt er een rapportage opgesteld 
 5. Je stuurt Helix Learning de EVC rapportage toe 
 6. Wij leggen jouw rapportage voor aan het desbetreffende examenbureau van Scalda 
 7. Het examenbureau beoordeelt jouw rapportage en geeft advies 
 8. Voldoet jouw rapportage aan alle eisen, dan wordt er over gegaan tot verzilvering en ontvang je een diploma! 

Ben je op zoek naar een partij die jouw kennis en ervaring om kan zetten naar een ervaringscertificaat en een diploma? Neem dan contact op met Helix Learning, een partner van Scalda. 

Ben je al in het bezit van een Ervaringscertificaat en wil je deze verzilveren? Neem dan ook contact op met Helix Learning. 

Neem contact op met Helix Learning

Omhoog