15 studenten van Paardensport en -houderij zijn op studiereis naar Frankrijk geweest

8 juli 2024
Internationalisering - Studenten Paardensport en -houderij in Frankrijk

15 eerste-en tweedejaarsstudenten van Paardensport en-houderij zijn op studiereis naar Frankrijk geweest. Tijdens deze reis hebben ze veel gezien en geleerd. De studenten bezochten het Lycée Val de Sarthe in Sablé-sur-Sarthe. Deze school heeft 45 paarden en prachtige binnen- en buitenbanen.  Na een dag met Franse scholieren volgde een leuk en leerzaam programma. Onze studenten delen hieronder hun terugblik op deze reis.

  • Dag 1, door Jade: Op de Franse school hebben we eerst een kleine rondleiding gekregen. Daarna zijn we de paarden gaan halen en gingen we allemaal rijden. Dat was erg leerzaam. In de middag zijn we nog met verschillende studenten gaan praten en hebben we een video van onze school laten zien.
  • Dag 2, door Sofie: We zijn op bezoek geweest bij een bedrijf waar ze renpaarden trainen en fokken. Het bedrijf was erg groot een mooi. De weilanden stonden vol met merries en hun veulens. Daar hebben we ook nog een stukje van de training kunnen zien. In de middag zijn we doorgereden naar een spring wedstrijd. Het was wel heel grappig om te zien dat de Fransen anders rijden als in Nederland.
  • Dag 3, door MichelleOp die dag hebben we de stad Saumur bezocht om wat cultuur te snuiven. Daar hebben we met z'n allen het kasteel bezocht. Het was super mooi en in het kasteel was er zelfs nog een paarden museum, wat heel interessant was! Vervolgens hebben we een rondleiding gehad door Le Cadre noir, DE paarden school van Frankrijk die nog op de oude traditionele manier paarden traint. Dit bezoek was heel leerzaam en iets wat ik nooit zal vergeten!
  • Dag 4, door Fabienne: In de ochtend gingen we eerst naar het chateau d'Angers. Het kasteel was echt heel mooi! Daarna zijn we lekker de stad in gegaan. De hele reis was een geweldige ervaring. We hebben heel veel kunnen zien en leren!

 

Omhoog