Opleiding Nederlands als Tweede taal (NT2)

Nederlands als Tweede Taal (NT2)

Overig

NT2: van niveau A0 tot en met A2

Beheers je het Latijnse alfabet dan kun je deelnemen aan een cursus Nederlands. Scalda biedt zowel kort- als langlopende trajecten aan op verschillende locaties. In de lessen worden de vier vaardigheden lezen, schrijven, begrijpen en spreken getraind aan de hand van thema’s die je herkent in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan kennismaken, familie, media, openbaar vervoer, Nederlandse cultuur en gewoonten, weer, wonen en werken, hobby’s en vrije tijd. Tweemaal per jaar wordt jouw voortgang getoetst. Aan het einde van het schooljaar weet je welk niveau je hebt behaald en kan er samen met je gekeken worden wat het vervolgtraject zou kunnen zijn. Een mogelijkheid is: het Staatsexamen I  of II (B1 en B2).

Staatsexamen I en II

Als tijdens de intake blijkt dat je niveau A2 heeft dan kan er geadviseerd worden om deel te nemen aan het Staatsexamen I of II. Bij aanvang verfijnt de docent door middel van opdrachten en gesprekken met de deelnemer de leerwensen en leerbehoeften. Hierna wordt het leerplan opgesteld. Zo zal de ene deelnemer meer tijd moeten besteden aan lezen, terwijl een ander zich meer zal moeten richten op het verbeteren van het schrijven. Ook krijg je, als u hieraan toe bent, een examentraining. De examenonderdelen zijn: spreken, luisteren, schrijven en begrijpend lezen op het niveau staatsexamen I en II.

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen heeft over één van onze trajecten. Neem contact op met onze coördinatoren of mail naar: [email protected].

Regio Walcheren

Regio Oosterschelde

Regio Zeeuws-Vlaanderen

 

Aangezien wij graag een traject op maat aanbieden, worden de daarbij behorende kosten tijdens de intake besproken. Voor informatie kun je contact opnemen met onze procescoördinatoren of mail naar: [email protected].

Regio Walcheren
Stefanie Goedbloed via 06-31 78 02 56 of [email protected]

Regio Oosterschelde
Dider Nieuwland via 06-48 52 13 40 of [email protected]
Natasja Wisse via 06-824 021 01 of [email protected]                       

Regio Zeeuws-Vlaanderen
Chantal de Wilde via 06-48 52 00 50 of [email protected]

Gedurende het hele traject houden we samen met jou, jouw toekomstwensen in de gaten zodat er na het NT2 traject een bij jou passend traject komt.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog