Praktijkroute Economie

Zeeuwse Praktijkroute Economie

Vanaf dag één aan de slag in de praktijk

Via de Zeeuwse Praktijkroute Economie maak je kennis met en doe je veel ervaring op bij verschillende bedrijven in de economische sector. Je wordt volledig opgeleid in de praktijk en weet daarom precies wat werkgevers van jou willen en nodig hebben. Je gaat aan de slag in de commerciële of zakelijke dienstverlening. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in grote multinationals of in kleinere retailbedrijven.

Zeeuwse Praktijkroute Economie


Waarom kiezen voor de Zeeuwse Praktijkroute Economie?

  • Leren vanuit het bedrijfsleven
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • Begeleiding op maat
  • Leren op eigen tempo

Past de Zeeuwse Praktijkroute Economie bij jou?

Bij de Zeeuwse Praktijkroute Economie werk je als student vanaf je eerste schooldag in het bedrijf. Je volgt daar een BOL- of BBL-opleiding. Je wordt gecoacht in het bedrijf door een coach van school en een praktijkopleider van het bedrijf. Wekelijks is er een driehoeksgesprek waarbij, aan de hand van de door jou gemaakte planning, gereflecteerd wordt op de afgelopen week. De komende week wordt dan direct ook voorbesproken.

Je gaat bij verschillende bedrijven aan de slag als medewerker-in-opleiding (MIO). Met de vragen die je in de bedrijven tegenkomt, ga je samen met de coach van Scalda aan de slag. Hierdoor sluit het onderwijs direct aan bij wat er vandaag de dag gebeurt in het bedrijfsleven.

De Zeeuwse Praktijkroute Economie is geschikt voor iedereen. Ben jij een jongere die net van school komt, herintreder, vijftigplusser of wil je je omscholen maar zie je het niet (meer) zitten om nog in de traditionele schoolbanken te zitten? Je bent van harte welkom bij de Zeeuwse Praktijkroute Economie! En als jij dat wilt, kun je vrijwel direct starten. Hierbij geldt wel dat je eerst een voorlichting van de Praktijkroute moet volgen.

Praktijkroute opleidingen binnen Economie en Administratie
Praktijkroute opleidingen binnen Handel en Ondernemen

Na de Praktijkroute

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hoger niveau. Met het diploma van een mbo-opleiding op niveau 4, kun je ook naar het hbo.

Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Kosten

De kosten van de opleidingen binnen de Zeeuwse Praktijkroute Economie zijn per opleiding en per student verschillend. Er zijn verplichte kosten voor bijvoorbeeld lesgeld (DUO) en licenties (noodzakelijk voor examinering) maar daarnaast kennen we geen verplichte boekenlijst omdat ieder leert op zijn eigen manier.

Contactinformatie

Neem gerust contact op voor meer informatie over de Zeeuwse Praktijkroute Economie.

Bezoekadres: 
Podium 15, 4337 WV Middelburg

Postadres: 
Postbus 7047, 4330 GA Middelburg

  • Bart Verstraeten: 06 52755771 (Voor Zeeuws-Vlaanderen, Goes of Middelburg)
  • Daisy van der Slikke: 06 13665141 (Voor Zeeuws-Vlaanderen)
  • Josje Kuypers: 06 48521096 (Voor Goes of Middelburg)

Of mail naar: [email protected]

Omhoog