Praktijkroute Horeca-Toerisme

Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme

Vanaf dag één aan de slag in de praktijk

Wil jij graag aan de slag in de horeca of het toerisme? Ben jij praktijkgericht en steek je graag de handen uit de mouwen? Wil jij je mbo-diploma halen, maar zit je liever niet in de schoolbanken? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme iets voor jou!

Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme


 • Als gasten mij komen vertellen dat het eten wat ik voor hen bereid heb heerlijk heeft gesmaakt, maakt dat mijn drukke werkdag helemaal goed!
  Cynthia Seghers
  Kok
 • Ik heb het heel erg naar mijn zin op deze opleiding. Alle lessen op school staan al in het teken van jouw toekomstige gasten. Je leert sociale vaardigheden, om te gaan met onverwachte situaties, organiseren en een dienstverlenende houding aan te nemen.
  Naomi van der Bijl
  Leidinggevende leisure & hospitality
 • Ik vind het heerlijk om mijn eigen gerechten samen te stellen en te bereiden. Deze opleiding helpt mij om dagelijks met mijn passie bezig te zijn.
  Iris van Gremberghe
  Zelfstandig werkend kok

Waarom kiezen voor de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme?

 • Leren vanuit het bedrijfsleven
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Begeleiding op maat
 • Leren op eigen tempo

Past de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme bij jou?

Bij de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme ga je als student vanaf je eerste schooldag aan de slag in het bedrijf als medewerker-in-opleiding (MIO). Je volgt daar een BOL- of BBL-opleiding. We verwachten van jou dat je zelf nadenkt over je opleiding, hoe je wilt leren, wat je wilt leren en wanneer. Samen met je praktijkopleider en coach maak je hier een plan voor. Hierbij moet je zelf vaak het initiatief nemen om dingen uit te zoeken, te regelen en te plannen. Je krijgt dus best wel wat vrijheid. Elke week heb je met je praktijkopleider en coach een driehoeksgesprek waarin je jouw plan en vorderingen bespreekt. In dit coachingsgesprek maak je ook afspraken hoe jouw weekplanning eruitziet. Op deze manier geven we samen met jou, jouw opleiding in de Praktijkroute vorm.

De Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme is geschikt voor iedereen. Ben jij een jongere die net van school komt, herintreder, vijftigplusser of wil je je omscholen maar zie je het niet (meer) zitten om nog in de traditionele schoolbanken te zitten? Je bent van harte welkom bij de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme! En als jij dat wilt, kun je vrijwel direct starten. Hierbij geldt wel dat je eerst een voorlichting van de Praktijkroute moet volgen.

Praktijkroute opleidingen binnen Horeca en Bakkerij
Praktijkroute opleidingen binnen Toerisme en Recreatie

Na de Praktijkroute

Na het behalen van je diploma kun je met een flinke dosis praktijkervaring direct aan de slag in het bedrijfsleven. Je kunt ook doorstromen naar een hoger niveau. Met het diploma van een mbo-opleiding op niveau 4, kun je ook naar het hbo.

Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. Kijk op de website van jouw keuze of je in dat geval toelaatbaar bent.

Kosten

Je volgt een zogenaamde BOL-opleiding en krijgt een opleidingsvergoeding voor je werkzaamheden in de bedrijven waar je medewerker in opleiding bent. Let op, het gaat om een vergoeding. Dit is niet hetzelfde als een volledig loon. Omdat je een BOL-opleiding volgt binnen het mbo, heb je mogelijk recht op studiefinanciering en/of een reisproduct.

Contactinformatie

Neem gerust contact op voor meer informatie over de Zeeuwse Praktijkroute Horeca-Toerisme.

Bezoekadres: 
Podium 15, 4337 WV Middelburg

Postadres: 
Postbus 7047, 4330 GA Middelburg

 • Bart Verstraeten: 06 52755771 (Voor Zeeuws-Vlaanderen)
 • Daisy van der Slikke: 06 13665141 (Voor Zeeuws-Vlaanderen)
 • Josje Kuypers: 06 48521096 (Voor Goes, Middelburg of Schouwen-Duiveland)

Of mail naar: [email protected]

Omhoog