Winddock Specialisatie en Training

WindDock

Windenergie is de toekomst. Ook die van jou?

Nederland maakt werk van duurzame energie. Stroom opwekken met windmolens gaat daarin de grootste rol spelen. Dat betekent dat er heel veel vakmensen nodig zijn die kunnen werken aan het assembleren, bouwen en onderhouden van windenergieparken en alles wat daarbij komt kijken. Op land, maar vooral ook op zee. Doe jij mee?

De komende jaren komen er heel veel windturbines bij. Zeker is dat hierin heel veel werk te vinden is. Dan moet je wel de juiste kennis en certificaten hebben. Met de studieroute Windenergie in het ‘WindDock’ heeft Scalda de modules en trainingen om van jou een échte (internationaal) gecertificeerde professional te maken, waar bedrijven om staan te springen.

Zorg dat je de wind mee hebt in je carrière. Kies voor een studieroute met specialisatie Windenergie.

Winddock logo

Studieroute windenergie

Wil je kiezen voor een technische beroepsopleiding, dan doe je er verstandig aan om meteen te leren werken in de windenergiesector. Dit kan met de specialisatie Windenergie van WindDock. Je volgt dan de studieroute windenergie die bestaat uit meerdere keuzedelen. Deze keuzedelen leveren jou de internationaal erkende certificaten op waarmee je wereldwijd aan de slag kunt gaan in de windsector. 

Werken op bijzondere plaatsen

Werken met windenergie betekent werken op bijzondere locaties. Of je nu helemaal bovenin de windmolen werkt, op land of op een zeeplatform, je uitzicht tijdens je werk is in elk geval altijd spectaculair. Je gaat dus leren hoe je moet werken op deze bijzondere plaatsen. Handig dat de opleidingen van Scalda praktisch gelegen zijn in Zeeland, dicht bij de bedrijven die in de haven werken aan de turbines én dicht bij de parken op zee.

Veel verschillende banen

Er komt een hele hoop werk kijken bij het bouwen en onderhouden van windmolens, waardoor er ook behoorlijk veel verschillende rollen zijn aan te wijzen; ieder met een specialiteit en taken. Wat dacht je van: technici in de productie, installateurs op land en op zee, onderhoudstechnici voor de rotorbladen, of on- en offshore servicetechnici? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Oefenen in de praktijk

We hebben een volledig ingericht Windlab waar je tijdens de Studieroute Windenergie leert werken met specifieke onderdelen, maar er is ook een ultramoderne windturbinesimulator waarin je verschillende technieken kunt leren en oefenen met de simulator, de Nacelle. Daarnaast zijn er mogelijkheden om monitoring te leren en storingsanalyses van windmolens uit te voeren. We gebruiken zelfs een echte windmolen op locatie in ons opleidingsprogramma. Daarnaast werken we samen met de meest toonaangevende bedrijven uit deze sector, zodat jij er stage kunt lopen. Wij zorgen ervoor dat je klaar bent voor deze grootse technische uitdaging.

Trainingen voor volwassenen

Scalda biedt opleidingsmodules aan voor volwassenen, om deze op te leiden tot gecertificeerde professionals. De modules leiden tot door de Global Wind Organization (GWO) internationaal erkende certificaten. Zodat een baan wereldwijd tot de mogelijkheden behoort.

Op de hoogte blijven

Ben jij een werkend professional met een technische achtergrond en wil je graag op de hoogte worden gehouden met informatie over WindDock of aanmelden voor een opleiding of training? Meld je dan aan via ons aanmeldformulier.

Aanmelden

  • Twaalf uur per dag aan het werk, dat is echt anders dan een schoolweek!

    gelein
  • Project AIRTuB: een roterend windturbineblad

    airtub
  • Project AIRTuB: a rotating turbineblade

    airtub
Omhoog