Inburgering

Inburgering

Voor de start is er een brede intake. De gemeente nodigt je uit voor een gesprek en maakt een afspraak met jou voor het maken van een toets. Deze toets bepaalt wat je al kan: de Leerbaarheidstoets (LBT). Bij Scalda krijg je ook een intake. We bespreken je wensen en kijken naar je taalniveau en/of je gealfabetiseerd bent, naar je vooropleiding en de leerbaarheid. Daarna maakt de gemeente samen met jou een persoonlijk plan. Dat heet het plan inburgering en participatie (PIP). De gemeente kiest welk traject je gaat volgen en houdt je vorderingen bij. Hierin werken gemeenten en Scalda intensief samen.

Gedurende het traject werk je zoveel mogelijk in jouw eigen tempo en op jouw eigen niveau. De coach begeleidt je het gehele taaltraject en is jouw aanspreekpunt als het gaat om adviezen voor bijvoorbeeld een vervolgtraject of -opleiding.

De trajecten die Scalda aanbiedt zijn:Keurmerk blik op werk

Blik op werk

Scalda heeft het keurmerk ‘Blik op werk’. Onze inburgeringstrajecten zijn gecertificeerd. De trajecten sluit je af met een inburgeringsexamen op het niveau dat bij jou past. Meer informatie over Blik op Werk

Omhoog