Allround precisieverspaner

Niveau 3

De allround precisieverspaner is een allround vakman die werkt met uiteenlopende draai- en freesmachines, conventioneel en CNC-gestuurd. Over het algemeen maak je kleine series producten, maar ook ‘enkelstuks’. Je kunt goed zelfstandig, geconcentreerd en systematisch werken. Bovendien ben je creatief en heb je goed ruimtelijk inzicht. Je kunt problemen analyseren en oplossen en verder kun je goed met anderen communiceren over je vak. Als allround verspaner lever je hoogwaardig vakwerk en ben je je bewust van je verantwoordelijkheid hiervoor. Je bent flexibel inzetbaar en je hebt aandacht voor veiligheid en milieu.

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar van deze opleiding krijg je de vakken basisvaardigheden metaal, draaien, frezen en vakken als materialenleer, wis- en natuurkunde, tekeninglezen, Nederlands, rekenen en Burgerschap. Je leert je machine en je materiaal productie gereed te maken, Je leert verschillende verspanende beweringen uit te voeren zoals draaien (rond) en frezen (vlak), Je leert wanneer en hoe vaak en waarmee je controles uit kunt voeren. Ook werk je aan (communicatieve) vaardigheden die je als werknemer moet bezitten.

Werkend leren: Je werkt 4 dagen in een erkend leerbedrijf waar je ook de tijd krijgt om aan je schoolopdrachten te werken onder begeleiding van een praktijkopleider.

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar draait het om het verdiepen van de vakken van het eerste leerjaar en het praktisch toepassen en het programmeren voor CNC-machines. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken en krijg je 1 dag theorie.

Leerjaar 3: Het derde leerjaar ga je je nog meer verdiepen in het CNC programmeren en leer je gebruik te maken van CAD-CAM-systemen. Tenslotte sluit je de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Ook in dit schooljaar ga je weer 4 dagen werken en krijg je 1 dag theorie.

Opleidingsgids BBL

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 2 en;
  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl. Of neem contact op met leerbedrijven Werk en Vakmanschap, M-Force of Vakwerk. Zij helpen je graag bij het vinden van de juiste leerwerkplek.

  Werk en Vakmanschap: mail naar [email protected] of bel naar 0115-649521
  M-force: mail naar [email protected] of bel naar 06-288553791
  Vakwerk: mail naar [email protected] of bel naar 0118-558889

  Kerncompetenties
  Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • Contactuele Vaardigheden 
  • Dienstverlenende instelling 
  • Discipline 
  • Flexibiliteit 
  • Nauwkeurigheid
  • Technisch inzicht 
  • Zelfstandigheid

   

  Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

  Download kostenoverzicht (PDF)

  Na je niveau 3-opleiding kun je aan het werk als allround verspaner of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.

   

  Keuzedelen

  Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3
  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
  • Nederlands 3F
  • K0022 Digitale vaardigheden basis
  • Duurzaamheid in het beroep C
  • 3D tekenen

  Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

  Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.  Ontdek de branche: Metaal en constructietechniek

  In de branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

  Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Metaal en constructietechniek

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog