Allround Vakman Grond-, Water- en Wegenbouw (GWW)

  • Niveau 3

Je bent werkzaam in een bedrijf, dat gespecialiseerd is in grond-, water- en wegenbouw. Je verricht zelfstandig werkzaamheden bij de aanleg en het onderhoud van weg,- en waterbouwkundige constructies, bestratingen, oeverconstructies en rioolconstructies. Aan de hand van tekeningen of op aanwijzing zet je de hoogtes en richtingen van rioleringen en wegverhardingen uit. Je voert benodigde grondwerkzaamheden uit, zoals sleuven graven en bermen afwerken. Je opdrachtgevers bestaan o.a. uit aannemers, het particuliere bedrijfsleven of overheidsinstellingen zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeentes.

Toevoegen aan je favorieten

Alles is er op gericht om je straks in de praktijk zo goed mogelijk van start te laten gaan. Zo vinden de lessen plaats in een omgeving die veel lijkt op wat je binnen het bedrijfsleven kunt verwachten. Je werkt met de nieuwste technieken en de leeropdrachten zijn uitdagend en afgestemd op echte praktijksituaties. De vakdocenten benutten hun kennis en ervaring uit het bedrijfsleven om je optimaal voor te bereiden op je toekomst als vakman of -vrouw.

Opleidingsgids BBL

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van: 

  • een vmbo-k, -g of -t diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 2.

Als je toegelaten wilt worden voor de BBL-opleiding dien je daarnaast in het bezit te zijn van:​

  • een dienstverband van een vastgesteld aantal uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op www.stagemarkt.nl.

Kerncompetenties:
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn: 

  • Discipline
  • Flexibiliteit
  • Handigheid
  • Lichamelijke belastbaarheid
  • Samenwerken

 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

Download kostenoverzicht (PDF)

Na je niveau 3-opleiding kun je als allround vakman GWW aan het werk. Of een mbo niveau 4 opleiding volgen.

Industriestraat 7 Goes

Vul een straat- en plaatsnaam in om een routebeschrijving te maken naar onze locatie.