Leidinggeven op Basis van Vakmanschap

Niveau 4

In het kort

Als leidinggevende van een team, afdeling of project kun je werkzaam zijn in diverse branches. Je geeft leiding aan een team of afdeling en coacht medewerkers. Ook kun je werken als specialist of projectleider bij tijdelijke projecten. Je draagt de verantwoordelijkheid van jouw team en zorgt er voor dat jullie goede resultaten behalen.

Leerjaar 1
Je leert tijdens deze eenjarige opleiding vooral de basis van het leidinggeven. Je ontwikkelt je leidinggevende skills doorat er veel aandacht is voor sociale en persoonlijke vaardigheden. Het is uniek dat je hier met elk vakmanschap jouw leidinggevende capaciteiten kunt ontwikkelen. Je werkt dus samen met verschillende studenten met elk een eigen vakmanschap. Stage lopen kan in diverse branches, je geeft binnen het bedrijf leiding aan een team of afdeling en coacht medewerkers.

Vakken en keuzedelen
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Ook volg je hele specifieke vakken zoals:

 • Human Resource Management (HRM)
 • Leidinggeven

Naast de vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Lees meer over keuzedelen

Stage
Tijdens je stage maak je kennis met de reële beroepspraktijk. Ook kunnen ze vanuit school extra opdrachten mee krijgen om tijdens de BPV uit te voeren. BPV staat voor Beroepspraktijkvorming, kortweg stage genoemd. Meer informatie over stage

 

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3.

  Meer informatie over toelatingseisen

  Baan erkend leerbedrijf
  Voor een bbl-opleiding dien je te werken bij een erkend leerbedrijf, waarbij je wekelijks minimaal 24 uur actief bent. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om zo'n leerbedrijf te vinden.

  Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

  Lesgeld/cursusgeld
  Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

  • BOL-opleiding: €1.419,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 1 of 2: €295,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 3 of 4: €715,- per jaar.

  Meer over lesgeld/cursusgeld

  Schoolkosten
  Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

  Financiële Ondersteuning
  Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

   

  Dit ga je doen en hier kun je gaan werken
  Na je opleiding kun je gaan werken als leidinggevende, projectleider of als afdelingsmanager van een organisatie.

  Doorstuderen
  Je kunt ook doorstuderen op het hbo.

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog