Scalda opleiding Logistiek Supervisor

Logistiek Supervisor

Niveau 4

In het kort

Als Logistiek supervisor werk je binnen een bedrijf of afdeling waar alles draait om logistieke processen. Denk aan een warehouse, een groothandel, een productiebedrijf, een commerciële import- of export afdeling, een logistiek dienstverlener of aan een distributiebedrijf. Als logistiek supervisor beheer en bewaak je het logistieke proces, maak je personeelsplanningen, zorg je dat voorraden op peil zijn en stuur je een team aan. Tot slot regel je dat goederen op het juiste moment op de juiste plek zijn. Ben jij klantgericht, houd je van procesmatig werken en denk je graag in oplossingen? Dan is dit beroep echt iets voor jou!

Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school en krijgt daar les van vakdocenten met praktijkervaring. De theoretische stof kan je meteen toepassen in de praktijk, zodat je straks goed voorbereid bent op de leidinggevende taken. Ook oefen je tijdens de opleiding met vaardigheden die je daarvoor nodig hebt.  De opleiding bestaat uit vakken als Nederlands, Engels, Financieel management, Logistiek, Relatiebeheer, Communicatie en Leidinggeven. Je leert hoe met klanten om te gaan, hoe een personeelsplanning moet worden gemaakt, hoe je een optimale goederenstroom organiseert tegen zo laag mogelijke kosten, hoe je functionerings- en beoordelingsgesprekken voert en hoe je een team aanstuurt.

Dit is een BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) opleiding op niveau 4. BBL betekent vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week lessen volgen op school.

Vakken en keuzedelen
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Naast de vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Lees meer over keuzedelen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • een mbo-diploma niveau 3 in de richting logistiek, bijvoorbeeld Logistiek Teamleider.

Meer informatie over toelatingseisen

Baan erkend leerbedrijf
Voor een bbl-opleiding dien je te werken bij een erkend leerbedrijf, waarbij je wekelijks 32 uur actief bent. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om zo'n leerbedrijf te vinden.

Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

Lesgeld/cursusgeld
Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

  • BOL-opleiding: €1.419,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 1 of 2: €295,- per jaar.
  • BBL-opleiding op niveau 3 of 4: €715,- per jaar.

Meer over lesgeld/cursusgeld

Schoolkosten
Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

Financiële Ondersteuning
Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

 

Dit ga je doen en hier kun je gaan werken
Als logistiek supervisor kun je werkzaam in een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie. Je analyseert bestaande processen en doet voorstellen voor verbeteringen, waarbij je concrete verbeterplannen opstelt. Het aansturen van logistieke werkzaamheden is een kerntaak, waarbij je zorgt voor een efficiënte uitvoering en naleving van de gestelde doelen. Als verantwoordelijke voor het materieel houd je regelmatig toezicht en beoordeel je of onderhoud noodzakelijk is om een optimale werking te waarborgen. Naast deze technische aspecten geef je ook leiding aan je collega's, waarbij je een sturende rol hebt in het behalen van logistieke doelstellingen en het handhaven van kwaliteitsnormen binnen de organisatie.

Doorstuderen
Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog