Scalda foto opleiding Maatschappelijke Zorg - Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Zorgprofessional

Word jij dé Zorgprofessional van de toekomst?

Ben je je momenteel aan het oriënteren op opleidingen en beroepen in de zorg? Dan zit jij bij de brede basisfase Zorgprofessional helemaal goed! In de brede basisfase Zorgprofessional wordt gekeken naar waar jouw interesses, competenties en talenten liggen. Aan de hand daarvan bepalen we samen hoe jouw studieloopbaan eruit gaat zien. Je gaat je in ieder geval breed oriënteren op verschillende beroepen, doelgroepen en actualiteiten in de zorg. Het mooiste is dat je dit niet langer alleen vanuit de schoolbanken doet, maar dat je de helft van de tijd daadwerkelijk in de praktijk aan de slag kan!

Scalda foto opleiding Verzorgende-IG

Waarom kiezen voor Zorgprofessional?

  • Je leert in de praktijk
  • Je leert in jouw tempo
  • Je bepaalt samen met ons hoe jouw opleiding eruit komt te zien
  • Je kunt twee diploma’s op niveau 3 en/of niveau 4 halen
  • Je wordt de professional van de toekomst!

Past Zorgprofessional bij jou?

De Zorgprofessional van de toekomst is breed inzetbaar. Daarom word je opgeleid tot flexibele zorg medewerker. Je volgt de brede basisfase Zorgprofessional bij de opleidingen Verzorgende-IG/Maatschappelijke zorg (Combi-opleiding), Maatschappelijke zorg (niveau 4) of Mbo- Verpleegkunde (niveau 4). Je meldt je dus ook aan voor één van deze opleidingen. Als je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar waar je interesses, competenties en talenten liggen en krijg je meer informatie over de brede basisfase Zorgprofessional.

Samen met jou bepalen we welk opleidingstraject het beste bij jouw wensen en competenties past. Je kunt bijvoorbeeld met twee diploma’s op niveau 3 en/of 4 uitstromen. Je kunt er ook voor kiezen om je te focussen op het behalen van één diploma.

Als je je keuze al gemaakt hebt voor een beroep, dan helpt de brede basisfase je met het opdoen van meer ervaring, maar kun je uiteindelijk gewoon het diploma halen van de opleiding van jouw keuze. Zo word je opgeleid tot dé Zorgprofessional van de toekomst.

Na de opleiding

Na je opleiding kan je aan de slag bij een zorginstelling. Afhankelijk van jouw keuze tijdens de opleiding behaal je één of meerdere diploma’s. Wil je graag verder leren? Met een niveau 3 diploma kun je doorstromen naar niveau 4. Heb je een niveau 4 diploma? Dan kun je doorstromen naar een tweejarige hbo-opleiding (associate degree) of een vierjarige hbo-opleiding.

Waarom Zorgprofessional?

Vanuit de zorginstellingen is de vraag gekomen om studenten op te leiden tot flexibele medewerkers die breed inzetbaar zijn bij diverse doelgroepen. Er is daarom gekozen voor een brede basisfase bij: Verzorgende-IG/ Maatschappelijke zorg (Combi-opleiding), Maatschappelijke zorg, Mbo-Verpleegkunde.

Meer informatie

Heb je een vraag? Mail dan naar [email protected].