opleiding Chauffeur wegvervoer

Chauffeur wegvervoer

Niveau 2

Als Chauffeur wegvervoer kom je nog eens ergens. Geen dag is hetzelfde. Jij zorgt ervoor dat goederen met jouw vrachtwagen van A naar B worden vervoerd in binnen- en buitenland. Je weet hoe je veilig omgaat met je lading en met andere weggebruikers. Je bent alert en voelt je verantwoordelijk voor je vracht, die telkens anders kan zijn en een eigen aanpak nodig heeft.

Je leert tijdens je opleiding hoe je snel en veilig laadt en lost, de lading op tijd vervoert, je vrachtwagen onderhoudt en indien nodig reparaties uitvoert. Ook de administratieve afhandeling van de rit en het contact met klanten komen tijdens de opleiding aan bod.

Dit is een BBL (Beroepsbegeleidende leerweg) opleiding op niveau 2. BBL betekent vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week lessen volgen op school.

  Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

  • een vmbo-b diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

  Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten. Een gespecificeerde beschrijving van de kosten vind je in onderstaand PDF bestand.

  Download kostenoverzicht (PDF)

  Dit ga je doen en hier kun je gaan werken
  Na deze opleiding kun je gaan werken bij bijvoorbeeld een verhuisbedrijf, transportbedrijf of groothandel. Eigenlijk kun je bij elk bedrijf met een transportafdeling aan de slag!

  Doorstuderen
  Je kunt verder studeren en gaan voor een opleiding op niveau 3 of 4. Bijvoorbeeld de opleiding Specialist transport en logistiek.

  Wat ga je leren?

  Je leert tijdens je opleiding hoe je snel en veilig laadt en lost, de lading op tijd vervoert, je vrachtwagen onderhoudt en indien nodig reparaties uitvoert. Ook de administratieve afhandeling van de rit en het contact met klanten komen tijdens de opleiding aan bod.

  Welke vakken krijg je?

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

  Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Met die keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

  Keuzedelen
  Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Intern transport en onderhoud grote voertuigen
  • Deelmarkten vervoer 1
  • ARBO, kwaliteitszorg en hulpverlening

  Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

  Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.


  Ontdek de branche: Goederenvervoer

  In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

  Er zijn in totaal meer dan 50 video’s bij onze opleidingen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Goederenvervoer

   

  Routebeschrijving
  Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

  Omhoog