Opleiding Leidinggevende bediening

Leidinggevende bediening

Niveau 4

Als leidinggevende bediening heb je naast uitvoerende werkzaamheden ook leidinggevende taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van alle werkzaamheden in een restaurant. Dit houdt in dat je diverse plannen maakt en de uitvoering ervan bewaakt. Ook stel je begrotingen op en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In het restaurant coördineer en organiseer jij de werkzaamheden. Je verdeelt taken onder medewerkers en bewaakt de voortgang en voorschriften. Daarnaast zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Uiteraard werk je als leidinggevende mee in de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s.

In deze eenjarige opleiding leer je leidinggeven in een restaurant. Je leert over financiële zaken in een bedrijf, communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, plannen en je krijgt les in het ontwikkelen van een afdelingsplan.

Daarnaast vinden we algemene ontwikkeling als taal, rekenen en burgerschap ook belangrijk zodat je goed bent voorbereid op je toekomst. Je gaat één dag in de week naar school en je moet minimaal 24 uur in dienstverband werkzaam zijn bij een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Bereidt gerechten
  • Duits in de beroepscontext A2
  • Duurzaamheid in het beroep D
  • Eetcultuur en –wensen
  • Wijnkennis 1
  • Wijnkennis 2

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

  • In het bezit te zijn van een mbo-diploma niveau 3 Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw en;
  • Een dienstverband van minimaal 24 uur bij een erkend leerbedrijf. Je kunt hiervoor kijken op stagemarkt.nl.

Als je toegelaten wilt worden tot de Praktijkroute dien je:

  • een voorlichting van de Praktijkroute bij te wonen voor je intakegesprek.

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

  • contactuele vaardigheden
  • creativiteit
  • flexibiliteit
  • plannen en organiseren
  • samenwerken
  • stressbestendigheid

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je bij al onze opleidingen een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

Download kostenoverzicht (PDF)

Met dit diploma kun je gaan werken als leidinggevende in een gerenommeerd horecabedrijf. Je kunt je verder gaan richten op je carrière of je kunt doorstromen naar een ad-traject of het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten. 



Ontdek de branches: Kok en Bediening

Tijdens het Online Open Dagen Festival kwamen al onze branches aan bod in interessante live video’s. In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branches: Kok en Bediening

Routebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog