Servicemedewerker Dienstverlening

Niveau 2

In het kort

Als servicemedewerker dienstverlening kun je werken in verschillende werkomgevingen, bijvoorbeeld bij recreatiebedrijven, (attractie)parken, zorginstellingen, buurthuizen, kinderopvang, basisscholen, kantoren, groepsaccommodaties, indoor- en outdoorcentra, sportverenigingen en sportaccommodaties. Dat zijn vaak bedrijven die diensten verlenen aan individuele klanten of aan groepen klanten. Je werkzaamheden zijn daarbij ondersteunend van aard. Je werkt graag ondersteunend in een organisatie. Je werkt graag met mensen en vindt het belangrijk dat alles vlot verloopt.

Leerjaar 1 
We starten in het eerste leerjaar met een gemeenschappelijk basisdeel. Voor Servicemedewerker Dienstverlening gaan we aan de slag met theorie- en praktijklessen over onderdelen van het beroep. Je start in het eerste leerjaar met een lintstage. 

Leerjaar 2 
In het tweede leerjaar zijn de lessen gericht op verdieping van het eerste leerjaar en volg je keuzedelen. Het hele tweede schooljaar loop je twee dagen stage. Juist daar leer je dat wat er op school behandeld is, echt te gaan uitvoeren. 

Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:​

  • een vmbo-b-diploma of;
  • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

Lesgeld/cursusgeld
Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

  • BOL-opleiding: €1.357,- per jaar.

Meer over lesgeld/cursusgeld

Schoolkosten
Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

Financiële Ondersteuning
Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

 

Na de opleiding kun je gaan werken of kun je doorstromen naar het eerste leerjaar van een passende niveau 3-opleiding.

Wat ga je leren?

Welke vakken krijg je?

Bij de opleiding Servicemedewerker dienstverlening volg je onder andere de volgende vakken:

 

Keuzedelen 

Als onderdeel van deze opleiding volg je keuzedelen. De aangeboden keuzedelen zijn verbredend of verdiepend op je opleiding. Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster). Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd. 

Is dit iets voor jou?

Kerncompetenties

Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding: 

  • contactuele vaardigheden 
  • dienstverlenende instelling 
  • lichamelijke belastbaarheid 
  • omgangsvormen 
  • samenwerken 
  • plannen en organiseren

Ontdek de branche: 
Facilitair, Recreatie en Zorg

In deze branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

Er zijn in totaal meer dan 50 video’s bij onze opleidingen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: Facilitair, Recreatie en ZorgRoutebeschrijving
Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

Omhoog