Practoraat Smart Delta Technologie van start met practor Jeroen van de Merwe

3 september 2024
Jeroen van de Merwe

Jeroen van de Merwe start als practor bij het Practoraat Smart Delta Technologie, wat valt onder het cluster Maritiem, ICT en Techniek binnen Scalda. Zijn werkzaamheden zullen ook in verbinding staan met het Delta Climate Center (DCC) door o.a. bij te dragen aan de challenge based onderzoekstrajecten.

In deze rol wil hij de nieuwste ontwikkelingen uit de praktijk verbinden met het onderwijs. Door samen te werken met collega’s en studenten binnen verschillende onderwijsteams, hoopt hij te inspireren en ze enthousiast te maken voor het innovatiegebied Smart Delta Technologie. Naast zijn werk als practor blijft Jeroen ook coach/docent bij de opleiding Mediavormgever.

Smart Delta Technologie practoraat
Het Smart Delta Technologie houdt zich bezig met snelle technologische veranderingen die belangrijk zijn voor een duurzame toekomst. Het gaat om onderwerpen zoals:

  • Interoperabiliteit: apparaten en systemen die met elkaar kunnen communiceren, zoals bij het internet der dingen.
  • Informatie verzamelen en delen: het gebruik van digitale kopieën, virtual reality en augmented reality.
  • Ondersteuning en autonomie: het gebruik van kunstmatige intelligentie en neurale netwerken om moeilijke taken uit te voeren en beslissingen te maken.

Deze onderwerpen worden allemaal bekeken vanuit het idee van duurzaamheid en circulariteit en toegepast op specifieke vragen die spelen in de Zeeuwse delta.

Achtergrond
Sinds 2007 werkt Jeroen bij Scalda als opleidingsverantwoordelijke en coach/docent binnen het cluster Maritiem, ICT en Techniek, bij de opleiding Mediavormgever. Hij heeft Technische Informatica gestudeerd aan de MTS van het ROC Zeeland in Vlissingen. Daarna heeft hij HBO Informatica en Informatiekunde gestudeerd in Den Haag en een Master Media Technology behaald in Leiden waar (digitale)media en techniek al gecombineerd werden in onderzoek.

Wij wensen hem mede namens ons CvB alle succes en vooral plezier en kijken uit naar een goede samenwerking.

Patricia de Bruyckere
Directeur Maritiem, ICT en Techniek

Omhoog