Medewerker ICT Support

Niveau 2

In het kort

Jouw belangrijkste taken zijn het installeren en configureren van systemen en devices. Je voert activiteiten uit op het vlak van assemblage, reparatie en het verlenen van service van devices (zoals mobiele telefoons, tablets, laptops/notebooks, desktops, IoT devices, smart home devices, AV-apparatuur, VR/AR-devices en drones). Als medewerker ICT Support stel je je klantvriendelijk, klantgericht en flexibel op. Je kan goed samenwerken, overziet de consequenties van jouw handelen, je werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen, bent oplossingsgericht en kan goed omgaan met tijdsdruk.

Deze opleiding is heel persoonlijk, flexibel en je bepaalt je eigen tempo tot op zekere hoogte. Je kunt versnellen en vertragen wanneer je persoonlijke ontwikkeling hierom vraagt. Dit gaat natuurlijk wel altijd in overleg met je persoonlijke coach, die je de hele opleiding begeleidt door je studieloopbaan. De opleiding is vormgegeven volgens de laatste trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs.

Er wordt gewerkt vanuit een hybride leeromgeving met authentieke (echte) opdrachten vanuit bedrijfsorganisaties. Middels authentieke opdrachten ga je ontwikkeling aantonen die aansluiten bij de kwalificatie die je volgt. Alle bewijslast die je verzamelt tijdens de uitvoering van opdrachten, moet je bewaren in een portfolio. Als er geen authentieke opdrachten zijn en dat kan voorkomen, kun je altijd verder met opdrachten, projecten met een simulerend karakter. Daarnaast volg je workshops, instructie op aanbod. Je kunt workshops, instructie ook aanvragen als je daar behoefte aan hebt.

De kwalificatie kent drie fasen: componenten, systemen en kwalificerend. Het beoordelen van de voortgang vindt plaats aan de hand van ‘bewijzen’ waarmee je jouw bekwaamheden aantoont. Per fase is vastgesteld welke bewijzen je moet aanleveren om de fase af te kunnen sluiten. Wanneer je het juiste niveau hebt aangetoond, kun je in de kwalificerende fase van de kwalificatie Medewerker ICT Support deelnemen aan examens.

Het bedrijfsleven is kind aan huis bij Scalda. Regionale bedrijven denken mee over zaken zoals de opleidingsopzet, jouw gewenste praktijkvaardigheden en je benodigde kennis. Samen met het bedrijfsleven zorgt Scalda voor boeiend, praktijkgericht en modern onderwijs. 

Opleidingsgids

    Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van:

    • een vmbo-b diploma of;
    • een mbo-diploma niveau 1 (Entreeopleiding).

    Scalda streeft ernaar om iedere student die zich uiterlijk op 1 april voor deze opleiding aanmeldt, in de opleiding te plaatsen. We kunnen echter vooraf niet garanderen dat ons dat in alle gevallen gaat lukken, ondermeer omdat we op dit moment nog niet weten hoeveel stageplaatsen er beschikbaar zullen zijn. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, dan ontstaat er een wachtlijst. De datum en het tijdstip van jouw aanmelding bepalen jouw plaats op de (wacht)lijst voor deze opleiding.

    Kerncompetenties
    Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

    • Dienstverlenende instelling
    • Discipline
    • Doorzettingsvermogen
    • Handigheid
    • Ordelijkheid

    Wanneer je je inschrijft voor een mbo-opleiding, komen er kosten bij kijken. Zodra je de leeftijd van 18 bereikt, ben je verplicht om lesgeld te betalen. Daarnaast zijn er schoolgerelateerde uitgaven, aangezien je benodigdheden moet aanschaffen voor je studie. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, zijn er mogelijkheden beschikbaar om je te helpen.

    Lesgeld/cursusgeld
    Lesgeld is een verplichte bijdrage aan je onderwijsinstelling, meestal vastgesteld door de overheid. Hoeveel lesgeld je betaalt, hangt af van de opleiding die je doet.

    • BOL-opleiding: €1.357,- per jaar.

    Meer over lesgeld/cursusgeld

    Schoolkosten
    Schoolkosten omvatten alle extra uitgaven die je nodig hebt voor je opleiding, zoals boeken, materialen, kleding, excursies en andere specifieke benodigdheden. Deze kosten variëren per studierichting en benodigdheden. Meer over schoolkosten

    Financiële Ondersteuning
    Overweeg je een mbo-opleiding te volgen, maar beperken financiële of persoonlijke omstandigheden je mogelijkheden? In dat geval bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor ondersteuning via het mbo-studentenfonds. Uiteraard dien je te voldoen aan specifieke criteria waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds. Meer over financiële ondersteuning

     

    Na je niveau 2-opleiding kun je aan het werk als medewerker ICT Support, of kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding of onder bepaalde voorwaarden/afspraken kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

    Keuzedelen

    Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

    • Digitale vaardigheden basis
    • Digitale vaardigheden gevorderd
    • Verdieping software
    • Nederlands 3F
    • Rekenen 3F
    • Engels A2/B1
    • Engels B1/B2

    Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

    Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.



    Ontdek de branche: ICT Support

    In de branchevideo’s vertellen studenten en docenten over onze opleidingen en kom je erachter wat je echt leuk vindt!

    Er zijn in totaal meer dan 50 video’s live opgenomen, die je nu allemaal kunt terugkijken. Genoeg te ontdekken dus. Ontdek hier alvast de branche: ICT Support

    Routebeschrijving
    Vul hieronder je vertrekpunt in en maak een routebeschrijving naar onze locatie.

    Omhoog